לבצק:
1 ק"ג קמח לחם
½1 כוס (360 מ"ל) חלב
4 ביצים"XL"
1 כוס (200 גרם) סוכר
20 גרם מלח
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
300 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורה בין החדר למקרר
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
לסירופ:
¼4 כוסות (1 ליטר) מים
2 כוסות (400 גרם) סוכר
2 מקלות קינמון
1 שקית סוכר וניל
להגשה:
אבקת סוכר פטנט
מלית אוכמניות
מלית דובדבנים
הכנת הבצק:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות איטית קמח, חלב, ביצים, סוכר ושמרים במשך כ – 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
2. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי פעולת הלישה עד שהחמאה נטמעת לחלוטין. מוסיפים מלח, שוקולד לבן ולשים במשך כ – 7 דקות נוספות.
3. מקמחים מעט את הבצק שבקערת המיקסר ומכסים במגבת דקה למשך שעה.
4. מכינים מהבצק כ – 40 עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ ומניחים בתבנית סברינות (עם שקע במרכז).
5. מחממים תנור ל- 165 מעלות. אופים כ- 20 דקות עד להזהבה קלה.
הכנת הסירופ:
6. מניחים בסיר קטן את כל החומרים ומרתיחים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
7. טובלים את הסופגניות האישיות בסירופ בעזרת כף מחוררת ומניחים בכלי להתקרר כשהגומה למעלה.
הגשה:
בוזקים אבקת סוכר במבזקת פטנט וממלאים כל גומה בכפית מלית אוכמניות או מלית דובדבנים. ניתן לזלף לתוך הגומה בפודינג בטעם וניל צרפתי