1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
1/3 כוס (50 גרם) קורנפלור
2 חלבונים
כפית סוכר
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/3 כוס מים
1 כף גדושה דבש
3 כפיות ג'לטין
1/8 (30 מ"ל) כוס מים
1 כפית תמצית בטעם וניל / שקדים / ורדים
צבע מאכל ירוק/ אדום/ בחול/ צהוב (לא חובה)
חומרים לכוסיות עוגיית שוקולד צ'יפס:
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3/4 כוס דחוסה (180 גרם) סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רב תכליתי
1/4 כוס (40 גרם) קקאו
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48%
תבנית שקעים מסיליקון
1. בקערה מערבבים היטב 1/8 כוס מים ואת הג'לטין.
2. מניחים לג'לטין להיספג. רצוי במקרר.
3. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 30X20 ס"מ. בקערה מערבבים אבקת סוכר וקורנפלור ועם חצי מהכמות מפדרים את התבנית.
4. בסיר קטן מבשלים את הסוכר, 1/3 כוס מים והדבש על אש קטנה – בינונית כ-12 דקות עד לטמפרטורה 130 מעלות. (במידה ואין מדחום, מניחים קערית ובה מי קרח ומוזגים אליה כפית מהסירופ. הסירופ אמור להתקשות מעט כך שאפשר ליצור ממנו כדור רך).
5. בקערת המיקסר מקציפים 2 חלבונים וכפית סוכר לקצף יציב ומבריק.
6. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוזגים את הסירופ הרותח בזרם דק.
7. ממשיכים להקציף כדקה נוספת. מוסיפים תמצית לפי הטעם. ניתן להוסיף מעט מאד צבע מאכל.
8. ממיסים את הג'לטין במיקרו במשך כ-20 שניות עד שנמס כולו. מוסיפים את הג'לטין המומס לקצף . ממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שהג'לטין נטמע היטב בקצף.
9. בעזרת מרית גומי מקפלים עוד קצת את התערובת. טועמים ומוסיפים עוד תמצית טעם לפי הצורך.
10. בתבנית שהכנו מורחים את הקצף בעובי 2-3 ס"מ.
11. נותנים למרשמלו להתייצב. משך זמן הייבוש בין שעתיים לחמש שעות.
12. מפדרים היטב את המרשמלו המוכן בשאר תערובת האבקת סוכר והקורנפלור.
13. מחלצים בזהירות את המרשמלו וחותכים לריבועים.
אופן הכנה כוסיות עוגיית שוקולד צ'יפס:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה עם שני סוגי הסוכר.
2. מוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים את תמצית וניל.
3. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח) ומוסיפים לתערובת החמאה בבת אחת.
מערבבים עד שהכל נטמע.
4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים כעשר שניות נוספות.
5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה. יוצרים מהצק צורת פיתה ומקררים שעה במקרר עטוף בניילון נצמד.
6. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים קצת יותר גדולים מהשקע בתבנית.
7. מרפדים כל שקע בעיגול בצק. מהדקים לדופן אך לא מדקקים.
8. אופים באפייה עיוורת, נייר אפייה ועליו משקולת מקטניות, כ-15 דקות. לאחר מכן עוד 5 דקות ללא המשקולות.
9. מצננים היטב ומחלצים מהתבנית.
10. ממלאים את הכוסיות בהפתעות מתוקות ואורזים בצלופן וסרט.