שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
תחתיות מרנג
1 שמנת (250 מ"ל) מתוקה להקצפה
סירופ קרמל מלוח
4 כוסות פופקורן בקרמל
לפופקורן בקרמל:
4 כוסות פופקורן
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות סירופ תירס
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
נייר אפייה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-100 מעלות (טורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בסיר חמאה, סוכר חום וסירופ תירס. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס. מוסיפים וניל, מלח וסודה לשתייה. ברגע שמוסיפים את הסודה – התערובת מתחילה לבעבע. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות עד שהקרמל מסמיך ומורידים מהאש.
- בקערה שמים את הפופקורן ושופכים את הקרמל מעל ומערבבים היטב.
- שופכים את הפופקורן לתבנית מרופדת ומערבבים היטב.
- מכניסים לתנור ואופים עד לייבוש – כ-45 דקות עד שעה.
הרכבת המנה:
6. במיקסר מקציפים שמנת לקצפת.
7. ממלאים את קעריות המרנג בשמנת.
8. מפזרים מעל פופקורן, ומזלפים מעל רוטב קרמל מלוח.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים