(30 יחידות)
½ כוס (120 מ"ל) מים חמימים
2 כפיות שמרים יבשים
3 כפות + 1 כפית סוכר
½ כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה בטמפ' החדר
20 גרם חמאה רכה
1 ביצה
2-3 כוסות (280-420 גרם) קמח לחם
שמן קנולה
להגשה:
אבקת סוכר, ריבה בכל טעם שאוהבים, ריבת חלב, ממרח שוקולד
1. בקערה קטנה שמים מים, שמרים וכפית מהסוכר. מערבבים ומניחים בצד ל-10 דקות.
2. מעבירים את תמיסת השמרים למיקסר עם וו לישה ומוסיפים שמנת מתוקה, חמאה, ביצה, שאר הסוכר ו-2 כוסות מהקמח.
3. מערבלים כ-8 דקות ומוסיפים קמח לפי הצורך. צריך להתקבל בצק רך אך לא דביק.
4. משמנים קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעובי של 1 ס"מ.
6. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן בקוטר של 5 ס"מ.
7. משמנים ניר אפיה ומניחים עליו את הסופגניות, מכוסות במגבת מטבח נקייה לתפיחה נוספת של חצי שעה.
8. מחממים שמן בסיר מכניסים בזהירות את הסופגניות לשמן כשהצד התפוח (העליון) כלפי מטה.
9. מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד שהסופגניות מזהיבות.
10. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
11. זורים אבקת סוכר ומגישים עם מבחר מליות מתוקות.