שתף את המתכון:		
				
													
								
								שיתוף ב facebook
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב linkedin
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב email
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב pinterest
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב whatsapp
							
																	
				
			החומרים		
				1/2 3 (500 גרם) קמח לחם
1 כפית (5 גרם) שמרים יבשים של maimon's
2 כפיות גדושות מלח דק
1 כפית (10 גרם) דבש
1/2 1 (360 מ"ל) מי ברז
1 כוס זיתים ירוקים טבעות
נייר אפייה של maimon's
לאפייה:
3-4  קוביות קרח
			אופן ההכנה		
				לילה קודם מכינים את הבצק:
- שמים בקערה את כל חומרי הבצק פרט לזיתים, ובעזרת כף עץ מערבבים מעט רק עד לאיחוד של החומרים. (אין צורך לערבב יותר מ 10 עד 20 שניות)
 - מוסיפים את הזיתים ומערבבים מעט. במידה והבצק עדיין פירורי מוסיפים קצת מים.
 - מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה של 15 – 12 שעות בטמפרטורת החדר. (לא במקרר)
 
למחרת:
- מחממים תנור ל – 225 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
 - מניחים בתחתית התנור תבנית מתכת קטנה ומשאירים אותה להתחמם. (התבנית היא עבור קוביות הקרח)
 - מקמחים משטח עבודה בהמון קמח, ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח.
 - הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר מקומח עובר למעלה, כדי שכל הבצק יהיה מקומח.
 - מחלקים את הבצק לתשעה חלקים שווים בגודלם.
 - מותחים את הבצק בעזרת הידיים על המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב.
 - מהדקים את העלה בעזרת הידיים למשטח. הפעולה תשתטח אותו עוד טיפה.
 - מקפלים שליש תחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר לגליל קטן.
 - הופכים את הבצק כך שהתפר כלפי מטה ומעצבים עם הידיים בכדי ליצור גליל שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז.
 - מניחים את הגליל על תבנית התנור, וחותכים בעזרת סכין חדה שני חתכים לאורך הבצק באלכסון.
 - זורקים לתבנית שבתחתית התנור את קוביות הקרח, לאחר שכל הגלילים מוכנים. פעולה זו יוצרת קראסט לבצק.
 - מכניסים את הבגטים לתנור.
 - אופים כ – 20 דקות עד שהבגטים שחומים.
 
			נעים להכיר		
				
			מוצרים רלוונטיים		
				
			איך אפשר בלי מתכון טוב		
				
			מתכונים נוספים		
				

















