שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
1/2 3 (500 גרם) קמח לחם
1 כפית (5 גרם) שמרים יבשים של maimon's
2 כפיות גדושות מלח דק
1 כפית (10 גרם) דבש
1/2 1 (360 מ"ל) מי ברז
1 כוס זיתים ירוקים טבעות
נייר אפייה של maimon's
לאפייה:
3-4 קוביות קרח
אופן ההכנה
לילה קודם מכינים את הבצק:
- שמים בקערה את כל חומרי הבצק פרט לזיתים, ובעזרת כף עץ מערבבים מעט רק עד לאיחוד של החומרים. (אין צורך לערבב יותר מ 10 עד 20 שניות)
- מוסיפים את הזיתים ומערבבים מעט. במידה והבצק עדיין פירורי מוסיפים קצת מים.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה של 15 – 12 שעות בטמפרטורת החדר. (לא במקרר)
למחרת:
- מחממים תנור ל – 225 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים בתחתית התנור תבנית מתכת קטנה ומשאירים אותה להתחמם. (התבנית היא עבור קוביות הקרח)
- מקמחים משטח עבודה בהמון קמח, ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח.
- הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר מקומח עובר למעלה, כדי שכל הבצק יהיה מקומח.
- מחלקים את הבצק לתשעה חלקים שווים בגודלם.
- מותחים את הבצק בעזרת הידיים על המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב.
- מהדקים את העלה בעזרת הידיים למשטח. הפעולה תשתטח אותו עוד טיפה.
- מקפלים שליש תחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר לגליל קטן.
- הופכים את הבצק כך שהתפר כלפי מטה ומעצבים עם הידיים בכדי ליצור גליל שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז.
- מניחים את הגליל על תבנית התנור, וחותכים בעזרת סכין חדה שני חתכים לאורך הבצק באלכסון.
- זורקים לתבנית שבתחתית התנור את קוביות הקרח, לאחר שכל הגלילים מוכנים. פעולה זו יוצרת קראסט לבצק.
- מכניסים את הבגטים לתנור.
- אופים כ – 20 דקות עד שהבגטים שחומים.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים