מיני בגט צרפתי עם זיתים ללא לישה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

1/2 3 (500 גרם) קמח לחם
1 כפית (5 גרם) שמרים יבשים של maimon's
2 כפיות גדושות מלח דק
1 כפית (10 גרם) דבש
1/2 1 (360 מ"ל) מי ברז
1 כוס זיתים ירוקים טבעות
נייר אפייה של maimon's

לאפייה:
3-4  קוביות קרח

אופן ההכנה

לילה קודם מכינים את הבצק:

  1. שמים בקערה את כל חומרי הבצק פרט לזיתים, ובעזרת כף עץ מערבבים מעט רק עד לאיחוד של החומרים. (אין צורך לערבב יותר מ 10 עד 20 שניות)
  2. מוסיפים את הזיתים ומערבבים מעט. במידה והבצק עדיין פירורי מוסיפים קצת מים.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה של 15 – 12 שעות בטמפרטורת החדר. (לא במקרר)

למחרת:

  1. מחממים תנור ל – 225 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים בתחתית התנור תבנית מתכת קטנה ומשאירים אותה להתחמם. (התבנית היא עבור קוביות הקרח)
  3. מקמחים משטח עבודה בהמון קמח, ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח.
  4. הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר מקומח עובר למעלה, כדי שכל הבצק יהיה מקומח.
  5. מחלקים את הבצק לתשעה חלקים שווים בגודלם.
  6. מותחים את הבצק בעזרת הידיים על המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב.
  7. מהדקים את העלה בעזרת הידיים למשטח. הפעולה תשתטח אותו עוד טיפה.
  8. מקפלים שליש תחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר לגליל קטן.
  9. הופכים את הבצק כך שהתפר כלפי מטה ומעצבים עם הידיים בכדי ליצור גליל שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז.
  10. מניחים את הגליל על תבנית התנור, וחותכים בעזרת סכין חדה שני חתכים לאורך הבצק באלכסון.
  11. זורקים לתבנית שבתחתית התנור את קוביות הקרח, לאחר שכל הגלילים מוכנים. פעולה זו יוצרת קראסט לבצק.
  12. מכניסים את הבגטים לתנור.
  13. אופים כ – 20 דקות עד שהבגטים שחומים.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים