עוגות שמרים

מאפה שמרים פרחים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק:
500 גרם קמח לבן מנופה
8 גרם שמרים יבשים
1/2 (100 גרם) כוס סוכר
L2 ביצים
190 מ"ל חלב קר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למילוי:
ממרח שוקולד שאוהבים

לטופינג:
ביצה למריחה
שקד מולבן פרוס

למי סוכר:
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר

אבקת סוכר פטנט לפידור

אופן ההכנה
  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומערבלים. מוסיפים חלב, ביצים ומערבבים על מהירות נמוכה. מוסיפים את החמאה ולשים 12-14 דקות עד פיתוח רשת הגלוטן. (חשוב מאוד לבדוק – יוצא בצק רך ומעט דביק).
  2. מעבירים את הבצק לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של לילה במקרר. (אפשר גם להתפיח בחוץ כשעה עד הכפלת הנפח ולעבוד ישר עם הבצק).
  3. מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים (כל כדור במשקל של 80 גרם)
  4. מרדדים כל כדור למלבן (שלא יהיה דק מידי או עבה מידי) ובעזרת גלגלת / סכין חותכים 5 פסים עד האמצע.
  5. מזלפים שוקולד בצד שנשאר חלק, מקפלים מעליו את הבצק , מהדקים מסביב ומגלגלים.
  6. יוצרים את הצורה כמו בסרטון ומניחים על תבנית עם נייר אפייה להתפחה של 20-30 דקות / עד הכפלת הנפח.
  7. בזמן שהמאפים תופחים מכינים את המי סוכר – שמים בקלחת את הסוכר והמים ומרתיחים על הגז עד שכל הסוכר נמס.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. מברישים את המאפים בביצה, מפזרים שקדים פרוסים ומכניסים לאפייה ל20-30 דקות / עד הזהבה.
  10. לאחר שהמאפים יוצאים מהתנור מברישים במי סוכר ומפדרים מעל אבקת סוכר

מתכון, צילום ועריכה: לין טלקר.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים