שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
לבצק:
500 גרם קמח לבן מנופה
8 גרם שמרים יבשים
1/2 (100 גרם) כוס סוכר
L2 ביצים
190 מ"ל חלב קר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למילוי:
ממרח שוקולד שאוהבים
לטופינג:
ביצה למריחה
שקד מולבן פרוס
למי סוכר:
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
אבקת סוכר פטנט לפידור
אופן ההכנה
- שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומערבלים. מוסיפים חלב, ביצים ומערבבים על מהירות נמוכה. מוסיפים את החמאה ולשים 12-14 דקות עד פיתוח רשת הגלוטן. (חשוב מאוד לבדוק – יוצא בצק רך ומעט דביק).
- מעבירים את הבצק לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של לילה במקרר. (אפשר גם להתפיח בחוץ כשעה עד הכפלת הנפח ולעבוד ישר עם הבצק).
- מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים (כל כדור במשקל של 80 גרם)
- מרדדים כל כדור למלבן (שלא יהיה דק מידי או עבה מידי) ובעזרת גלגלת / סכין חותכים 5 פסים עד האמצע.
- מזלפים שוקולד בצד שנשאר חלק, מקפלים מעליו את הבצק , מהדקים מסביב ומגלגלים.
- יוצרים את הצורה כמו בסרטון ומניחים על תבנית עם נייר אפייה להתפחה של 20-30 דקות / עד הכפלת הנפח.
- בזמן שהמאפים תופחים מכינים את המי סוכר – שמים בקלחת את הסוכר והמים ומרתיחים על הגז עד שכל הסוכר נמס.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את המאפים בביצה, מפזרים שקדים פרוסים ומכניסים לאפייה ל20-30 דקות / עד הזהבה.
- לאחר שהמאפים יוצאים מהתנור מברישים במי סוכר ומפדרים מעל אבקת סוכר
מתכון, צילום ועריכה: לין טלקר.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים