להכנת 16 יחידות
לבצק:
500 גרם קמח לבן מנופה
8 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 ביצים (L)
190 מ״ל חלב קר
1/2 כפית מחית וניל או תמצית וניל טהור
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למילוי גבינה:
500 גרם גבינת טוב טעם
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
4 כפות גדושות פודינג לבן בטעם וניל
2 כפות קורנפלור
2 חלמונים (L)
1 כפית מחית וניל או תמצית וניל טהור
לקראמבל (לא חובה):
20 גרם קמח לבן מנופה
20 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
35 גרם אבקת סוכר
למי סוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אבקת סוכר פטנט לפידור מעל.
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח , שמרים, סוכר ומערבבים. מוסיפים חלב , ביצים ומחית וניל ולשים על מהירות נמוכה.
2. לאחר שהבצק התאחד מוסיפים את החמאה ולשים 12-14 דק / עד פיתוח רשת גלוטן (חשוב מאוד לבדוק! – יוצא בצק רך ומעט דביק). מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה / עד הכפלת נפח.
הכנת המלית:
3. מערבבים בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה ומעבירים לשקית זילוף. (מומלץ לערבב קודם את הגבינה על מנת לפתוח אותה ואז להוסיף את יתר המצרכים).
הכנת הקראמבל:
4. מערבבים בקערה את כל המצרכים עד לקבלת תערובת פירורית.
5. מקמחים מעט את משטח העבודה , מחלקים את הבצק לכדורים (אני עשיתי כל כדור 60 גרם), מכסים במגבת ומתפיחים עוד 20 דקות.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות סטטי.
7. יוצרים שקע בכל כדור באמצעות כף מדידה / כוס / הידיים (שהשקע יהיה עמוק כדי שיהיה מקום להרבה מילוי), מזלפים את מלית הגבינה , מפזרים מעל קראמבל ואופים 25-30 דקות / עד להזהבה.
הכנת המי סוכר:
8. בקלחת שמים סוכר ומים ומרתיחים עד שכל הסוכר נמס.
9. מורחים בעדינות מי סוכר על המאפים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
הערות:
-שימו לב שלאחר יומיים המאפה מעט מתקשה (במיוחד אם שמרתם במקרר) מה הפתרון? לחמם במיקרוגל 20-30 שניות וזה חוזר להיות מושלם!!!
מתכון צילום ועריכה: לין טלקר