לחם ומאפים

לחם סולת ועשבי תיבול

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

3 כוסות (420 גרם) קמח לחם
1 כפית (7 גרם) שמרים יבשים
1 כוסות (400 מ"ל) מים פושרים
½ כוס (100 מ"ל) שמן זית
300 גרם סולת
1 כף גדושה (20 גרם) מלח גס
עשבי תיבול טריים וקצוצים כגון: רוזמרין, תימין, בזיליקום, אורגנו
חופן גרעיני חמנייה
חופן שומשום

אופן ההכנה

1. בקערה מערבבים קמח, שמרים ומים ומניחים בצד להתפחה.
2. בקערה נוספת מערבבים שמן זית, סולת ומלח גס ומניחים ל-10 דקות. מערבבים יחד את תכולת שתי הקערות ולשים לבצק.
3. מניחים לתפיחה בכלי מכוסה בניילון נצמד עד הכפלת הנפח.
4. מוציאים את הבצק למשטח העבודה. משטחים למלבן ביד או בעזרת מערוך. מפזרים את עשבי התיבול מעל הבצק ומגלגלים   5. את מלבן הבצק לגליל ארוך.
6. את הגליל מסובבים לצורת שבלול.בעזרת מברשת מורחים את שבלול הבצק במים ומפזרים מעל גרעיני חמנייה
7. ושומשום.מתפיחים עד הכפלת הנפח.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-20 דקות.
* יש לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים