1 חבילה קמח ללחם מחמצת מנופה
12.5 גרם (2.5 כפיות) שמרים יבשים
3.5 גרם (5 כפיות) סוכר לבן
18 גרם (5 כפיות גדושות) מלח
500 מ"ל (2 כוסות) מים קרים
1. מערבבים את כל החומרים מלבד המים בקערת המיקסר.
2. מוסיפים מים בהדרגה ולשים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה ביותר למשך 4 דקות.
מגבירים מעט את המהירות וממשיכים ללוש לפחות 10 דקות עד קבלת בצק אלסטי שאינו נקרע וניתק מתחתית הקערה
3. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מותחים ומקפלים את הבצק מספר פעמים בתוך הקערה בידיים משומנות, מכסים ומעבירים לקירור למשך שעה.
4. לאחר הקירור, מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מותחים ומקלפים את הבצק בידיים משומנות.
5. מתפיחים את הבצק בקערה מקומחת ומכוסה למשך שעה בטמפרטורת החדר.
6. במשטח מקומח קלות, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מגלגלים בעדינות לשני כדורים, ומקמחים מעט מלמעלה.
מניחים את הכדורים מכוסים על גבי תבנית אפייה מקומחת היטב להתפחה למשך חצי שעה.
7. במקביל, מניחים תבנית עם כחצי ליטר מים רותחים בתחתית התנור.
ומחממים מראש ל – 230 מעלות בתכנית טורבו.
8. יוצרים מספר חריצים בבצק באמצעות סכין חדה ולא משוננת, מכניסים את התבנית לתנור ומורידים מיד את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות.
9. אופים למשך כ-50 דקות והוציאו לצינון.