לחם ומאפיםקרן אגם

לחם יוגורט עיזים וקוואקר ללא לישה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

3 כוסות פחות כף (400 גרם) קמח לבן מנופה
1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח כוסמין מלא
3/4 כוס (100 גרם) קמח דורום מלא
2/3 כוס קוואקר – שיבולת שוער להכנה מהירה
2 כפות סילאן
1/4 כוס גרעין חמנייה מקולף 
1 כף מלח
2 כפיות שמרים יבשים 
1/2 1 (360 מ"ל) כוסות מים חמימים
1/2 כוס יוגורט עיזים נוזלי

לציפוי הלחם:
3 כפות קוואקר
2 כפות גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת
2 כפות פרג שלם 
2 כפות זרעי צ'יה

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה קמח, שמרים יבשים, קוואקר, סילאן וגרעינים. מוסיפים יוגורט עזים ומחצית מכמות המים.
  2. מערבבים היטב בעזרת כף עץ, וממשיכים למזוג את יתרת המים תוך כדי ערבוב. התערובת צריכה להיות במרקם מעט דביק ולא חלקה. אם היא יבשה ניתן להוסיף מים.
  3. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעתיים בטמפרטורת החדר, או למשך הלילה במקרר.
  4. מחממים תנור ל 240 – 230 מעלות ומניחים סיר בינוני – גדול חסין חום במרכז התנור על רשת למשך 30 דקות.
  5. מוציאים את הבצק ישירות לתוך משטח מקומח היטב, ומקמחים אותו בחלקו העליון בכדי שיהיה נוח לעבוד איתו.
  6. מוציאים בעזרת הידיים את האוויר מהבצק, ואז מתחילים להרים את הקצוות שלו מלמעלה למרכז הבצק עד שמתקבל עיגול בצק, כשהקצוות שלו מונחים במרכז למעלה.
  7. הופכים את הבצק על נייר האפייה המקומח כך שחלקו העליון יהיה מונח למטה. מיישרים מעט ומחליקים את הבצק לעיגול חלק ויפה.
  8. מברישים במברשת את חלקו העליון של הבצק במי ברז. מקשטים ומפזרים את תערובת הציפוי.
  9. מכסים במגבת ומניחים למנוחה עד שהתנור והסיר חמים.
  10. מוציאים בזהירות את הסיר החם מהתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל – 220 מעלות, ובעזרת נייר האפייה מרימים את כיכר הלחם ומניחים ישירות בתוך הסיר.
  11. מחזירים את הסיר לתנור, מניחים מעל הסיר את המכסה ואופים כ – 40 דקות.
  12. מסירים את המכסה ואופים כ – 15 דקות נוספות.
  13. מוציאים את הסיר מהתנור, מעבירים את הלחם לרשת צינון ומגישים.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים