(8-10 לביבות מכל סוג).
ללביבות:
2 קישואים גדולים או 2 סלקים קטנים או 1 בטטה גדולה
3 כפות (30 גרם) קמח לבן מנופה
1 ביצה L
½ כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
תרסיס שמן זית/קנולה
לרוטב יוגורט:
1 מכל יוגורט טבעי 3% שומן
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
100 גרם שקד מולבן פרוס
לביבות:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים את הנייר בתרסיס שמן בנדיבות.
2. מגרדים את הקישואים או סלק או בטטה על המגררת הדקה ביותר. סוחטים במידת הצורך מנוזלים מיותרים ושמים בקערה.
3. מוסיפים קמח, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. יוצרים לביבות בינוניות ומניחים על גבי תבנית האפייה
5. מרססים שמן על החלק העליון של הלביבות.
6. אופים במשך 12-18 דקות או עד שהלביבות מזהיבות.
7. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
רוטב יוגורט:
8. בקערה קטנה מערבבים יחד יוגורט, שמן, מלח ופלפל לתערובת אחידה.
9. קולים את פרוסות השקדים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 5-6 דקות עד הזהבה.
להגשה:
10. מסדרים את הלביבות על צלחת ומגישים לצד רוטב יוגורט ושקדים קלויים.