(כ-15 עוגיות)
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
¼ 1 כוסות (250 גרם) סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
1 כפית תמצית בטעם וניל
3 כפות (45 מ"ל) ברנדי או ליקר תפוזים
½ 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן מנופה
2 כוסות (280 גרם) קורנפלור
½ כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
למילוי:
1 כוס קרם נוגט / מלית בטעם חלבה לאפייה / ממרח בטעם שוקולד לאפייה
לציפוי:(לבחירה)
אגוז לוז מסוכר
אגוז מלך טחון
שקד מולבן טחון
קוקוס לבן טחון
לטבילה:
300 גרם שוקולד מריר מעולה 48%
הכנת הבצק:
1. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ובהיר. מוסיפים חלמונים בהדרגה תוך כדי ערבול.
2. מוסיפים ברנדי/ ליקר תפוזים (או כהיל אחר) ומערבלים עד שנטמעים בתערובת.
3. מנפים קמח, קורנפלור, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה ומוסיפים לקערה. מערבלים עד לקבלת בצק.
4. מרדדים למלבן בצק בין 2 דפי נייר אפייה ומאחסנים במקרר שעתיים.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
6. מרדדים את הבצק לעובי 3/4-1/2 ס"מ וקורצים עוגיות. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12-10 דקות. מצננים את העוגיות.
מילוי והגשה:
7. מורחים על עוגייה אחת קרם מילוי ומכסים בעוגייה שנייה ומהדקים בעדינות.
8. טובלים את התפר בין העוגיות (היכן שנמצא המילוי המחבר) במגוון אגוזים.
9. אפשרות נוספת להגשה:
10. טובלים מחצית מכל עוגייה בשוקולד ממומס ומקררים עד שהשוקולד מתקשה