חנוכהמיס פטל – שרית נובק

כתר פחזניות מקורמלות

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק הפריך:
70 גרם חמאה
100 גרם סוכר לבן
100 גרם קמח לבן מנופה

לבצק הרבוך:
140 מ"ל מים
140 מ"ל חלב 3%
1 כפית מלח דק
1 כפית סוכר לבן
140 גרם חמאה
140 גרם קמח לבן
200 גרם ביצים

למילוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
1 חבילה פודינג בטעם וניל maimon's
3/4 כוס חלב
קרם נוגט maimon's

לקרמל:
200 גרם סוכר
כף מים

אופן ההכנה

לבצק הפריך:

1.מערבבים ביחד את כל חומרי הבצק, מרדדים דק בין שני ניירות אפיה ומקפיאים.

לבצק הרבוך:
2.מכניסים לסיר את המים, חלב, מלח, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד שכל החמאה נמסה.
3.מוסיפים את הקמח בבת אחת, ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק שנפרד מדפנות הסיר.
4.מכניסים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במשך כ-10 דקות עד שהבצק מתקרר לטמפרטורת החדר.
5.מוסיפים ביצים בהדרגה, אחרי כל ביצה מערבבים היטב ומעבדים לתערובת חלקה ואחידה.
מזלפים תלוליות בקוטר 3 ס"מ בתבנית על גבי נייר אפיה או משטח סיליקון.
קורצים עיגול מהבצק הפריך בקוטר 4 ס"מ ומניחים מעל התלולית.
6.אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך 40 דקות (לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה).
7.מוציאים את הפחזניות מהתנור ומצננים.

למילוי:
8.מקציפים ביחד שמנת, חלב ופודינג בטעם וניל עד לקבלת קרם יציב.
9.מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן בקצה.
10.מכניסים קרם נוגט לשקית זילוף נפרדת וגוזרים חור קטנטן בקצה.
11.יוצרים חריץ בפחזניות מלמטה בעזרת סכין, וממלאים דרך החריץ בקרם, לא ממש עד הסוף.
12.מזלפים גם הקרם הנוגט לתוך הפחזניות. שומרים בינתיים בקירור.

לקרמל:
13.מכניסים לסיר סוכר ומים ומביאים לרתיחה.
14.מבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר הופך לקרמל.

טובלים בזהירות רבה את הפחזניות בקרמל ומניחים להתקשות של הקרמל.

שומרים בקירור ומגישים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים