שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
לבצק:
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח חלה
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
3 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מי ברז
3/4 כף מלח דק
למילוי:
1/2 כוס ממרח פסטו ביתי
200 גרם פרוסות מוצרלה פרסקה
2 חצילים פרוסים וקלויים
2 בצלים פרוסים לפרוסות ומטוגנים מראש
לטיגון הבצל:
שמן זית
לחציל הקלוי:
שמן זית
מלח גס
לציפוי:
תערובת לציפוי מאפים מלוחים של תבליני מימון
שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל -180 מעלות לקליית החצילים.
- מנפים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים שמרים יבשים וסוכר. מערבבים היטב.
- מפעילים את המיקסר על מהירות איטית, מוסיפים שמן זית ובאיטיות מתחילים להוסיף מים.
- מתחילים מחצי כמות המים ובמידת הצורך מוסיפים לאט – לאט.
- מוסיפים מלח, ולשים כ 10- 8 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.
- פורסים בעזרת סכין חדה את החצילים על קרש חיתוך ומספיגים בנייר סופג.
- מסדרים על תבנית תנור עם נייר אפייה ובוזקים מעל החצילים שמן זית ומלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 20 דקות עד לריכוך והשחמה קלה.
- מקפיצים את הבצל במחבת במעט שמן זית ומניחים בצד.
- מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו מעט להוצאת אוויר.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומחלקים את הבצק לחתיכות גסות של 50 גרם. אין צורך לעצב את החתיכות לכדורים.
- מניחים את חתיכות הבצק בתבנית, אחת ליד השנייה במרווחים קטנים, עד שכל התבנית מלאה.
- לוחצים מעט על כל חתיכה בעזרת הידיים כדי להשטיח אותן.
- מניחים כפית פסטו על כל חתיכת בצק ומעליה מניחים פרוסת מוצרלה, מעט בצל מטוגן וחצי פרוסת חציל קלוי.
- קורצים חתיכות בצק נוספות וטובלים צד אחד שלהן במים ואז בתערובת הציפוי.
- מניחים את עיגולי הבצק המצופים על הכריכים הפתוחים בתבנית (כשהצד המצופה כלפי מעלה). מועכים מעט בעזרת הידיים.
- חתיכות הבצק אינן צריכות לשבת בדיוק אחת על השנייה. כל היופי שלהן הוא בחוסר הדיוק.
- מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת במשך כ 50 – 40 דקות.
- מחממים תנור ל 200 מעלות.
- אופים כ 30 – 25 דקות עד שהלחמניות זהובות. מברישים את הלחמניות במעט שמן זית ומגישים.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים