½ 3 (500 גרם) כוסות קמח לחם
1 שקית (7 גרם) שמרים יבשים
½ כוס (100 גרם) סוכר
כוס (180 מ"ל) חלב
3 חלמונים
½ גרידת לימון
120 גרם חמאה מומסת, לא חמה
1 כפית מלח
1 מיכל מלית תפוחי עץ
1 ביצה טרופה להברשה
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר ושמרים כדקה. מוסיפים חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.
2. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה).
3. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי ½ ס"מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10X10ס"מ).
4. שמים במרכז כל ריבוע כף מהמלית וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל המלית , ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל – אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם המלית קצת מציצה).
5. מניחים את הכיסונים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהכיסונים מכפילים את נפחם.
6. מחממים תנור ל-190 מעלות. מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות עד שהכיסונים זהובים.