שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
ללחמניות מתוקות:
3 כוסות ורבע (450 גרם) קמח לבן מנופה
½ כוס (50 גרם) שקד מולבן טחון
1 שקית (11 גרם) שמרים יבשים בסטיק
⅓ כוס (65 גרם) סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
⅓ 1 כפית (8 גרם) מלח
3 כפות מחוקות (60 גרם) דבש
1 ביצה
1 כוס (240 מ"ל) חלב חמים או מים
60 גרם חמאה רכה או שמן
למילוי:
400 גרם מלית תפוחי עץ וקינמון
לציפוי:
1 ביצה
2 כפות מחוקות (40 גרם) דבש
2 כפות (30 מ"ל) מים רתוחים
חופן שקד מולבן פרוס
אופן ההכנה
הכנת הלחמניות:
- במערבל חשמלי עם וו לישה לשים את כל חומרי הלחמניות 10 דקות לבצק רך, דביק ואלסטי.
- מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
הכנת המילוי:
- מחלקים את הבצק ל-22-24 חתיכות. משטחים קלות כל פיסת בצק, ממלאים בכפית של מלית תפוחים, צובטים את הבצק מעל ומגלגלים לכדורים.
- מסדרים את הלחמניות בתבנית עגולה 26-28 ס"מ, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
הכנת הציפוי:
- מחממים תנור ל-175 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות להשחמה.
- מערבבים דבש עם מים רותחים ומברישים את הלחמניות החמות, מפזרים שקדים פרוסים לעיטור.
טיפ:
הלחמניות במיטבן ביום האפייה. ניתן ללוש את הבצק ערב קודם ולהתפיח למשך הלילה במקרר כשהוא מכוסה היטב על מנת להתחיל בהכנות מראש.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים