טירמיסו עם עוגיות אמרטי

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לתבנית מלבנית שקופה 20*30

לעוגיות אמרטי (כ-24 עוגיות):
200 גרם שקד מולבן טחון
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
2 חלבונים משתי ביצים L
150 גרם סוכר לבן + 20 גרם להקצפת החלבון
קורט מלח

לקרם:
125 גרם  קרם מסקרפונה
500 מ״ל שמנת להקצפה (לא מתוקה) מינימום 32%
280 גרם יוגורט יווני  10%
60 גרם אבקת סוכר

לסירופ הקפה:
2 מנות  אספרסו ארוך
1 כף ליקר אמרטו או ברנדי
16 עוגיות אמרטי

אבקת קקאו  לפיזור בקערה עם מסננת

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים בקערה את הסוכר (150 גרם), קורנפלור, שקדים טחונים ותמצית וניל. מערבבים היטב לאיחוד.
  3. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלבונים עם המלח. כשמתחילות להופיע בועות מוסיפים את 2 כפות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
  4. מאחדים את שתי התערובות בעזרת לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  5. מניחים בעזרת כפית כדורים קטנים מהבצק על נייר האפיה ומועכים אותם מעט. שומרים על רווחים של 3 – 2 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
  6. אופים כ – 15 דקות. מוציאים ומצננים.
  7. מעבירים את תערובת הקפה לקערה רחבה.
  8. מקציפים בקערת מיקסר במהירות גבוהה שמנת להקצפה ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
  9. מוסיפים מסקרפונה ויוגורט וממשיכים להקציף, עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
  10. מניחים בתבנית התחתית עוגיות אמרטי טבולות בקפה, לכיסוי מלא.
  11. יוצקים 3\1 מכמות הקרם מעל העוגיות, ובעזרת פלטה או גב כף מיישרים.
  12. מסדרים שוב מעל הקרם שכבת עוגיות נוספת ומעליהן שוב קרם.
  13. חוזרים על הפעולה בפעם השלישית עם העוגיות ומסיימים עם קרם.
  14. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 6 שעות לפחות.
  15. מפזרים קקאו עם מסננת ומגישים.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים