שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
לתבנית מלבנית שקופה 20*30
לעוגיות אמרטי (כ-24 עוגיות):
200 גרם שקד מולבן טחון
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
2 חלבונים משתי ביצים L
150 גרם סוכר לבן + 20 גרם להקצפת החלבון
קורט מלח
לקרם:
125 גרם קרם מסקרפונה
500 מ״ל שמנת להקצפה (לא מתוקה) מינימום 32%
280 גרם יוגורט יווני 10%
60 גרם אבקת סוכר
לסירופ הקפה:
2 מנות אספרסו ארוך
1 כף ליקר אמרטו או ברנדי
16 עוגיות אמרטי
אבקת קקאו לפיזור בקערה עם מסננת
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים בקערה את הסוכר (150 גרם), קורנפלור, שקדים טחונים ותמצית וניל. מערבבים היטב לאיחוד.
- מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלבונים עם המלח. כשמתחילות להופיע בועות מוסיפים את 2 כפות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
- מאחדים את שתי התערובות בעזרת לקקן בתנועות קיפול עדינות.
- מניחים בעזרת כפית כדורים קטנים מהבצק על נייר האפיה ומועכים אותם מעט. שומרים על רווחים של 3 – 2 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
- אופים כ – 15 דקות. מוציאים ומצננים.
- מעבירים את תערובת הקפה לקערה רחבה.
- מקציפים בקערת מיקסר במהירות גבוהה שמנת להקצפה ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
- מוסיפים מסקרפונה ויוגורט וממשיכים להקציף, עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
- מניחים בתבנית התחתית עוגיות אמרטי טבולות בקפה, לכיסוי מלא.
- יוצקים 3\1 מכמות הקרם מעל העוגיות, ובעזרת פלטה או גב כף מיישרים.
- מסדרים שוב מעל הקרם שכבת עוגיות נוספת ומעליהן שוב קרם.
- חוזרים על הפעולה בפעם השלישית עם העוגיות ומסיימים עם קרם.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 6 שעות לפחות.
- מפזרים קקאו עם מסננת ומגישים.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים