שתף את המתכון:		
				
													
								
								שיתוף ב facebook
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב linkedin
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב email
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב pinterest
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב whatsapp
							
																	
				
			החומרים		
				לתבנית מלבנית שקופה 20*30
לעוגיות אמרטי (כ-24 עוגיות):
200 גרם שקד מולבן טחון
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
2 חלבונים משתי ביצים L
150 גרם סוכר לבן + 20 גרם להקצפת החלבון
קורט מלח
לקרם:
125 גרם  קרם מסקרפונה
500 מ״ל שמנת להקצפה (לא מתוקה) מינימום 32%
280 גרם יוגורט יווני  10%
60 גרם אבקת סוכר
לסירופ הקפה:
2 מנות  אספרסו ארוך
1 כף ליקר אמרטו או ברנדי
16 עוגיות אמרטי
אבקת קקאו לפיזור בקערה עם מסננת
			אופן ההכנה		
				- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
 - מניחים בקערה את הסוכר (150 גרם), קורנפלור, שקדים טחונים ותמצית וניל. מערבבים היטב לאיחוד.
 - מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלבונים עם המלח. כשמתחילות להופיע בועות מוסיפים את 2 כפות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
 - מאחדים את שתי התערובות בעזרת לקקן בתנועות קיפול עדינות.
 - מניחים בעזרת כפית כדורים קטנים מהבצק על נייר האפיה ומועכים אותם מעט. שומרים על רווחים של 3 – 2 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
 - אופים כ – 15 דקות. מוציאים ומצננים.
 - מעבירים את תערובת הקפה לקערה רחבה.
 - מקציפים בקערת מיקסר במהירות גבוהה שמנת להקצפה ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
 - מוסיפים מסקרפונה ויוגורט וממשיכים להקציף, עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
 - מניחים בתבנית התחתית עוגיות אמרטי טבולות בקפה, לכיסוי מלא.
 - יוצקים 3\1 מכמות הקרם מעל העוגיות, ובעזרת פלטה או גב כף מיישרים.
 - מסדרים שוב מעל הקרם שכבת עוגיות נוספת ומעליהן שוב קרם.
 - חוזרים על הפעולה בפעם השלישית עם העוגיות ומסיימים עם קרם.
 - מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 6 שעות לפחות.
 - מפזרים קקאו עם מסננת ומגישים.
 
			נעים להכיר		
				
			מוצרים רלוונטיים		
				
			איך אפשר בלי מתכון טוב		
				
			מתכונים נוספים		
				



















