ל-2 עוגות 9 27X ס"מ
לביסקוויט:
4 ביצים גודל "L "
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
¾ כוס (105 גרם) קמח לבן מנופה
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
1 כף שמן קנולה
לקרם גבינה:
2 מיכלים (50 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גר' גבינת מסקרפונה
¾ כוס (150 גרם) סוכר
¼ כוס פחות כף (50 מ"ל) ליקר אמרטו
להרטבת הביסקוויט:
3-4 כוסות אספרסו ארוך
לקישוט:
אבקת קקאו דל שומן 10-12%
הכנת הביסקוויט:
1. בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל במשך כ-7 דקות במהירות בינונית עד לקבלת קצף תופח ובהיר.
2. מקפלים פנימה בעזרת מרית קמח, אבקת אפייה, מלח ולבסוף את השמן. יוצקים לתבנית ומחליקים.בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות אופים כ-7 דקות. מקררים ומחלקים ל-4 חלקים שווים.
הכנת קרם הגבינה:
3. בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, סוכר וליקר אמרטו לקציפה תפוחה ויציבה. מחלקים את התערובת ל-2.
הרכבה והגשה:
4. טובלים את הביסקוויט במעט אספרסו, מניחים בתחתית התבנית ומעליו מורחים 1/2 מכמות הקרם שחולקה ל-2.
5. מעל קרם הגבינה מניחים ביסקוויט נוסף טבול במעט אספרסו ומעליו את יתר קרם הגבינה.
6. מפזרים מעל קקאו ומקררים מעט לפני ההגשה.
טיפ!
מומלץ להרכיב את העוגה בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה, להקפיאו לחלץ לכלי הגשה.