שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
¾1 (250 גרם) קמח רב תכליתי
1 שקית אבקת אפייה
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
¼ כפית מלח
2 ביצים
2 כפות שמן
¼1 כוס (300 מ"ל) חלב
1 כפית תמצית וניל
5-6 תפוחים אדומים
חצי לימון
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
אבקת סוכר פטנט
סירופ בטעם מייפל
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים- קמח רב תכליתי, אבקת אפייה, סוכר, קינמון, אגוז מוסקט ומלח. מוסיפים ביצים, שמן וחלב וטורפים לתערובת חלקה. מכסים ומקררים לשעה.
- מחממים בסיר בינוני שמן עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו.
במקביל קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה בעזרת תפוחון ופורסים לפרוסות של סנטימטר. - מטפטפים מעל התפוחים מעט מיץ לימון למניעת השחרה.
- טובלים בכל פעם פרוסת תפוח בתוך הבלילה, מניחים לעודפי בלילה לטפטף ומעבירים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
- מעבירים את הטבעות לנייר סופג ומצננים קלות. מפדרים באבקת סוכר פטנט בנדיבות, ומגישים עם סירופ מייפל לטבילה.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים