חגי תשרי

טארט תפוחים, קרם שקדים וקראמבל

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

*מתאים לרינג בקוטר 20*

לקלתית:
100 גרם חמאה
40 גרם אבקת סוכר
140 גרם קמח לבן מנופה
1 חלמון (L)
*במידה והבצק מרגיש יבש יש להוסיף 1-2 כפיות חלב או מים*

לקרם שקדים:
70 גרם חמאה רכה
70 גרם אבקת סוכר
90 גרם קמח שקדים
1 ביצה
15 גרם קורנפלור
1/4 כפית תמצית וניל טהור

למלית תפוחים:
5-4 תפוחים גדולים
4 כפות (40 גרם) סוכר
1 כפית קינמון
1 כפית מחית וניל / תמצית וניל טהור
30 גרם חמאה

לקראמבל:
40 גרם קמח לבן מנופה
40 גרם חמאה
40 גרם סוכר
15 גרם קמח שקדים

לפידור:
אבקת סוכר פטנט

אופן ההכנה
  1. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להכין גם ידני) חמאה, אבקת סוכר, קמח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים חלמון ומעבדים לאיחוד. (במידה והבצק מרגיש ממש רך – יש להכניס למקרר לחצי שעה – שעה).
  3. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומכניסים למקפיא ל-15 דקות.
  4. קורצים עם הרינג עיגול וחותכים 2 יריעות של בצק שיותר גבוהות מגובה השוליים של הרינג. מניחים מסביב לרינג ,מהדקים באמצעות האצבע את הבצק לשוליים ולבסיס, ומסירים את שאריות הבצק.

לקרם שקדים:

5. מערבבים את כל המצרכים בקערה על לקבלת תערובת אחידה.
6. מזלפים את הקרם בתחתית הקלתית, מיישרים עם פלטה ומכניסים למקפיא.

למלית תפוחים:

  1. מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות ומעבירים לקלחת. מוסיפים סוכר, קינמון, מחית / תמצית וניל, חמאה ומבשלים על אש נמוכה בינונית עד שהתפוחים מתרככים (אבל לא מידי) לאחר מכן מקררים מעט.

לקראמבל:

  1. מערבבים באמצעות הידיים את כל המצרכים בקערה עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות סטטי.
  3. מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מניחים מעל את תערובת התפוחים באופן שווה, מפזרים קראמבל ומכניסים לאפייה ל-30-50 דקות / עד הזהבה קלה.
  4. מקררים היטב ומפדרים מעל אבקת סוכר.

*מומלץ להגיש עם גלידת וניל!

מתכון, צילום ועריכה: לין טלקר

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים