שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
*מתאים לרינג בקוטר 20*
לקלתית:
100 גרם חמאה
40 גרם אבקת סוכר
140 גרם קמח לבן מנופה
1 חלמון (L)
*במידה והבצק מרגיש יבש יש להוסיף 1-2 כפיות חלב או מים*
לקרם שקדים:
70 גרם חמאה רכה
70 גרם אבקת סוכר
90 גרם קמח שקדים
1 ביצה
15 גרם קורנפלור
1/4 כפית תמצית וניל טהור
למלית תפוחים:
5-4 תפוחים גדולים
4 כפות (40 גרם) סוכר
1 כפית קינמון
1 כפית מחית וניל / תמצית וניל טהור
30 גרם חמאה
לקראמבל:
40 גרם קמח לבן מנופה
40 גרם חמאה
40 גרם סוכר
15 גרם קמח שקדים
לפידור:
אבקת סוכר פטנט
אופן ההכנה
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להכין גם ידני) חמאה, אבקת סוכר, קמח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים חלמון ומעבדים לאיחוד. (במידה והבצק מרגיש ממש רך – יש להכניס למקרר לחצי שעה – שעה).
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומכניסים למקפיא ל-15 דקות.
- קורצים עם הרינג עיגול וחותכים 2 יריעות של בצק שיותר גבוהות מגובה השוליים של הרינג. מניחים מסביב לרינג ,מהדקים באמצעות האצבע את הבצק לשוליים ולבסיס, ומסירים את שאריות הבצק.
לקרם שקדים:
5. מערבבים את כל המצרכים בקערה על לקבלת תערובת אחידה.
6. מזלפים את הקרם בתחתית הקלתית, מיישרים עם פלטה ומכניסים למקפיא.
למלית תפוחים:
- מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות ומעבירים לקלחת. מוסיפים סוכר, קינמון, מחית / תמצית וניל, חמאה ומבשלים על אש נמוכה בינונית עד שהתפוחים מתרככים (אבל לא מידי) לאחר מכן מקררים מעט.
לקראמבל:
- מערבבים באמצעות הידיים את כל המצרכים בקערה עד לקבלת תערובת פירורית.
- מחממים תנור ל-170 מעלות סטטי.
- מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מניחים מעל את תערובת התפוחים באופן שווה, מפזרים קראמבל ומכניסים לאפייה ל-30-50 דקות / עד הזהבה קלה.
- מקררים היטב ומפדרים מעל אבקת סוכר.
*מומלץ להגיש עם גלידת וניל!
מתכון, צילום ועריכה: לין טלקר
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים