חגי תשרימיס פטל – שרית נובק

טארט תפוחים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

המצרכים לבצק:
180 גרם קמח לבן מנופה
50 גרם שקד מולבן טחון
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה
1 ביצה
קורט מלח

לקרם שקדים:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
כפית גרידת לימון
100 גרם שקד מולבן טחון
40 גרם פודינג וניל
1 ביצה

לפרחי תפוחים:
4 תפוחים
2 כוסות מים
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה

 

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מעבדים קמח, שקדים טחונים, מלח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח, מרפדים תבנית פאי (הבצק יספיק ליותר מקלתית אחת), ומכניסים להקפאה ל-15 דקות.
  4. מכינים קרם שקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב חמאה, סוכר, מלח וגרידת לימון.
  5. מוסיפים פודינג ושקדים טחונים ומערבלים היטב.
  6. מוסיפים ביצה ומערבלים היטב כ-5 דקות ולאחר מכן מכניסים לשקית זילוף.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומזלפים קרם שקדים לבסיס הקלתית עד ל-1/3 מגובה הקלתית. לאחר מכן, מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות עד שהקרם מתחיל להזהיב.
  9. חותכים את התפוחים לחצי ומגלענים אותם. פורסים לפרוסות דקיקות (רצוי עם מנדולינה).
  10. מכניסים מים וסוכר לסיר קטן, מוסיפים את התפוחים ומבשלים למשך כ-5 דקות עד שהתפוחים מתרככים.
  11. מוציאים את התפוחים ומסננים מהנוזלים. מגלגלים את פרוסות התפוחים לצורת שושנים, מניחים מעל הטארט. ומברישים מלמעלה בדבש.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים