שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
המצרכים לבצק:
180 גרם קמח לבן מנופה
50 גרם שקד מולבן טחון
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה
1 ביצה
קורט מלח
לקרם שקדים:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
כפית גרידת לימון
100 גרם שקד מולבן טחון
40 גרם פודינג וניל
1 ביצה
לפרחי תפוחים:
4 תפוחים
2 כוסות מים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מעבדים קמח, שקדים טחונים, מלח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח, מרפדים תבנית פאי (הבצק יספיק ליותר מקלתית אחת), ומכניסים להקפאה ל-15 דקות.
- מכינים קרם שקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב חמאה, סוכר, מלח וגרידת לימון.
- מוסיפים פודינג ושקדים טחונים ומערבלים היטב.
- מוסיפים ביצה ומערבלים היטב כ-5 דקות ולאחר מכן מכניסים לשקית זילוף.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומזלפים קרם שקדים לבסיס הקלתית עד ל-1/3 מגובה הקלתית. לאחר מכן, מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות עד שהקרם מתחיל להזהיב.
- חותכים את התפוחים לחצי ומגלענים אותם. פורסים לפרוסות דקיקות (רצוי עם מנדולינה).
- מכניסים מים וסוכר לסיר קטן, מוסיפים את התפוחים ומבשלים למשך כ-5 דקות עד שהתפוחים מתרככים.
- מוציאים את התפוחים ומסננים מהנוזלים. מגלגלים את פרוסות התפוחים לצורת שושנים, מניחים מעל הטארט. ומברישים מלמעלה בדבש.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים