לבצק:
1/2 + כף (80 גרם) שקד מולבן טחון
כוס פחות 2 כפות ( 120 גרם) קורנפלור
1/2 כוס פחות כף (60 גרם) אבקת סוכר
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית קינמון
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל טהור
ביצה
למלית:
2 כוסות פחות 3 כפות (450 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות גדושות (35 גרם) סוכר
3 חפיסות (300 גרם) שוקולד מריר 64%
לתוספות:
חופן אגוזי לוז קלויים
4 כפות סירופ בטעם קרמל מלוח
1/2 כפית קינמון של תבליני מימון
1. מניחים בקערה את השקדים הטחונים, הקורנפלור, אבקת הסוכר, המלח, אגוז מוסקט והקינמון ומערבבים. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים בעזרת האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית. (ניתן להכין גם במיקסר או במעבד מזון)
2. מוסיפים את תמצית הווניל והביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק.
3 .מעבירים למקרר לחצי שעה לצינון קל.
4. מחממים תנור ל – 170 מעלות טורבו ומעבירים את הבצק לתבנית. מהדקים לתחתית ולדפנות בעזרת הידיים ומסירים מהשוליים בעזרת סכין. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג. מרפדים את הבצק בנייר אפייה ומניחים עליו קטניות שימשו כמשקולת. אופים כ – 10 דקות. מסירים את נייר האפייה עם הקטניות ואופים כ – 15 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.
למלית:
5. מניחים את השוקולד בקערה עמוקה. שמים שמנת וסוכר בקלחת ומביאים לרתיחה עדינה. שופכים ישירות על השוקולד וממתינים דקה. מערבבים בעזרת מטרפה בעדינות עד שכל השוקולד נמס ומתקבל קרם אחיד וסמיך יחסית.
לתוספות:
6. מניחים בקערה נפרדת את האגוזים ומוסיפים את הקרמל המלוח והקינמון. מערבבים.
7. שופכים את המלית ישירות על הבצק האפוי. מסדרים מעל את האגוזים ואם רוצים מזלפים עוד קרמל מלוח. מניחים במקפיא למשך כשלוש שעות עד שהשוקולד מתייצב לגמרי.