ט"ו בשבטעוגותפיית העוגיות- ענבל לביא

טארט פלורנטין שקדים ופירות יבשים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לתחתית:
¾ כוס (80 גרם) קמח לעוגות ועוגיות
3 כפות (30 גרם) שקד מולבן טחון
קורט אבקת אפייה
30 גרם אבקת סוכר
70 גרם חמאה קרה, בקוביות
1 חלמון
½ כפית תמצית בטעם וניל
1-2 כפיות מים קרים

למלית:
125 מ"ל שמנת מתוקה
¾ כוס (175 גרם) סוכר
75 מ"ל סירופ מייפל אמיתי 100%
80 גרם חמאה
¼ כפית מלח
50 גרם קמח לעוגות ועוגיות
200 גרם (2 שקיות) שקד מולבן פרוס
150 גרם תערובת פירות יבשים קצוצים (דבלים, משמשים, תמרים, קליפות הדרים)

אופן ההכנה

לתחתית:

1. במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים קמח לעוגות ולעוגיות, שקדים טחונים, אבקת אפייה, אבקת סוכר וקוביות חמאה קרה לפירורי בצק.
2. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ומעבדים רק עד לבצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים מעט מים קרים.
3. משטחים את הבצק בתבנית טארט ארוכה או בתבנית כיכר מרופדת בנייר אפייה,דוקרים במזלג ומקררים לשעה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים את הבצק 12-15 דקות להזהבה. מצננים.

למלית:
5. בסיר בינוני מבשלים שמנת מתוקה עם סוכר, סירופ מייפל אמיתי, חמאה ומלח ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל את           6. התערובת לעוד כמה דקות תוך עירבוב עד לקבלת סירופ סמיך בגוון זהוב שמבעבע בחוזקה בבועות צפופות.
7. מנפים פנימה קמח לעוגות ולעוגיות וטורפים לתערובת חלקה. מצננים היטב עד שהתערובת מסמיכה ואינה חמה למגע.
8. מוסיפים שקדים פרוסים ופירות יבשים ומערבבים כך שמתפזרים בתערובת. משטחים את המלית על תחתית הבצק ואופים בחום 180 מעלות למשך 35-40 דקות כך שהתערובת מקבלת צבע זהוב-שחום. מצננים היטב לכמה שעות לפני שמחלצים מהתבנית.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים