6 תבניות טארטלט אישיות
לקלתית:
½ 3 כוסות (350 גרם) קמח עוגות ועוגיות
175 גרם חמאה חתוכה לקוביות
קורט מלח
100 גרם סוכר
3 חלמונים
למלית:
4 חלמונים
¼ כוס (50 גרם) סוכר
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 כוסות פטל טרי או קפוא
לקישוט:
אבקת סוכר
הכנת הקלתית:
1. במעבד מזון מערבבים בפולסים קצרים את החמאה, הסוכר והמלח לתערובת פירורית.
2. מוסיפים את הקמח בבת אחת ושוב מפעילים בכמה פולסים עד שמתגבש גוש בצק.
3. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד, ומקררים למשך שעה לפחות.
4. מרדדים בצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים הגדולים במקצת מגודל התבנית.
5. מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית ודוקרים את התחתית והדפנות במזלג.
6. היזהרו לא לדקק את הבצק בקצוות. יש לשמור על עובי אחיד.רצוי להקפיא כחצי שעה לפני האפייה.
7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
8. אופים 15-20 דקות עד שהשוליים מתחילים להזהיב.
הכנת המלית:
9. טורפים היטב במיקסר את החלמונים, הסוכר והשמנת המתוקה לתערובת תפוחה.יוצקים לתוך הקלתיות האפויות למחצה.
10. מסדרים את הפרי על הקרם ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהקרם מתחיל להזהיב ולהתייצב.
11. מגישים את הטארט שהוא חמים ובוזקים מעט אבקת סוכר לפני ההגשה