שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
לבצק:
430 גרם קמח פיצה
70 גרם קמח דורום רימנצ'טה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כף שטוחה מלח דק
300 מ"ל מים
1/8 (30 מ"ל) כוס שמן זית
נייר אפייה
לציפוי:
שומשום
תבנית חד פעמית אינגליש קייק
להברשה:
3 – 2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח גס
אופן ההכנה
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מערבלים כדקה.
- מוסיפים לאט לאט, תוך כדי ערבול, שמן זית ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, אך לא בבת אחת. מתחילים מחצי כמות וממשיכים עד שהבצק מתגבש. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש.
- לשים במשך 8 דקות נוספות במהירות איטית.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שעתיים.
- מחלקים הבצק לשלושה חלקים שווים וכל חלק לשלושה או ארבעה כדורים שווים.
- מגלגלים כל כדור לרצועה.
- מפזרים המון שומשום בתבנית אינגליש קייק וממליחים אותו מעט עם מלח דק.
- מרטיבים מעט במים כל רצועה בעזרת מברשת סיליקון, ומעבירים לצלחת עם השומשום כשהחלק הרטוב כלפי מטה.
- מרטיבים שוב את החלק העליון של הרצועה ומגלגלים את הבצק בשומשום כך שיצופה מכל צדדיו.
- קולעים את הרצועות עם השומשום עליהן לחלות ומניחים על נייר אפייה בתבנית התנור.
- מתפיחים כרבע שעה, כשהחלות מכוסות במגבת.
- מחממים תנור ל – 220 מעלות.
- אופים כ 25 – 20 דקות עד שהחלות שחומות היטב.
- מערבבים בקערה שמן זית ומלח גס.
- מוציאים את החלות מהתנור ומברישים מיד בתערובת שמן הזית.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים