לחם ומאפים

חלה קלועה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

700 גרם קמח לבן מנופה
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
280 גרם מים (רצוי מאוד לשקול!)
1 ביצה גדולה
1/4 כוס שמן

אופן ההכנה

1.שמים בקערת מיקסר ביצה ושמרים, וטורפים.
2.מכסים הכל בקמח. מצד אחד שמים מלח ומצד שני את הסוכר, כך שלא ייגעו אחד בשני.
3.מערבבים במיקסר עד לאיחוד ומזלפים את השמן פנימה, תוך כדי ערבוב.
4.מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר כשעתיים.
5.מחלקים לכדורים במשקל שווה, ומכל כדור מכינים רצועה.
6.קולעים את החלה באיזו צורה שרוצים (ניתן לראות בסרטון ההדרכה).
7.אופים כ 25 – 30 דקות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש.

 

 

צילום ומתכון: בר פיירמן

 

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים