לבצק המקדים:
1 כוס (140 גרם) קמח לחם
½ כוס (120 מ"ל) מים.
1 כפית שמרים יבשים
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רב תכליתי
3 ביצים "L"
1 כפית (5 גרם)של מלח
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
100 גרם חמאה מומסת
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי
שמן לטיגון
לגנאש:
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48%
½ מיכל(125 מל')שמנת מתוקה
לקישוט:
סוכריות צבעוניות לקישוט
קוקוס לבן טחון
מיני עדשים
שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48%
הכנת הבצק המקדים:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים,קמח, לחם ומים כ-2 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק דביק ואחיד.
2. מכסים במגבת לחה ומחכים להתפחה כ-60 דקות.
הכנת הבצק:
3. בקערת מיקסר מערבבים קמח לבן רב תכליתי, ביצים, מלח, פודינג וסוכר במשך מספר שניות. מוסיפים את "הבצק המקדים" ולשים במשך 7-8 דקות במהירות איטית-בינונית.
4. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים כ- 2 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים במגבת דקה ומתפיחים כ – 30 דקות.
5. מעבירים למקרר למשך כ – 60 דקות. חשוב לקרר את הבצק כדי שיהיה נוח לרדד אותו ולקרוץ ממנו עיגולים.
6. מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. קורצים בעזרת כוס כ – 30 עיגולים ובמרכזם קורצים עיגול קטן יותר כך שנוצרת טבעת בצק. מתפיחים כ- 45 דקות נוספות.
7. בסיר טיגון מחממים שמן ומטגנים במשך כ – 3 דקות מכל צד. מצננים. חשוב להקפיד שהשמן יהיה חם מספיק כדי שהדונאטס יהיו אפויים/ מבושלים גם מבפנים.
8. מחממים את ציפוי השוקולד לטמפרטורה של כ – 30 מעלות. טובלים את הדונאטס בתערובת השוקולד, מקשטים בסוכריות לבחירתכם ומגישים.