חגי תשריעוגיותפיית העוגיות- ענבל לביא

דובשניות מייפל רכות

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(כ-45 עוגיות)

60 גרם חמאה, רכה
½ כוס + כף (140 גרם) סוכר חום כהה
¾ כוס פחות 3 כפות (150 גרם) סירופ מייפל אמיתי 100%
1 ביצה גדולה
¾1 כוסות (250 גרם) קמח חיטה לבן מנופה
50 גרם אגוז מלך טחון
1 כפית סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית קינמון
קורט יפה ציפורן
1 כפית קקאו דל שומן 10-12%
קורט מלח

לציפוי:
100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה וסוכר חום כהה 2 דקות לקרם חלק.
2. מוסיפים סירופ מייפל אמיתי ומערבלים להטמעה.
3. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומעבדים לבצק אחיד ורך.
4. בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדורים קטנים של 3 ס"מ ומעבירים לקירור לשעה.
5. מחממים תנור ל-170 מעלות. יוצקים לקערה אבקת סוכר. מגלגלים את הכדורים היטב באבקת הסוכר ומסדרים במרווחים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה.
6. אופים 10 דקות עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות למראה, אך עדיין רכות.
7. מצננים היטב בתבנית, שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

טיפ!
ניתן לתבל את הדובשניות בתבלינים נוספים שאוהבים, דוגמת ג'ינג'ר, הל, או אגוז מוסקט לגיוון הטעמים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים