(כ-45 עוגיות)
60 גרם חמאה, רכה
½ כוס + כף (140 גרם) סוכר חום כהה
¾ כוס פחות 3 כפות (150 גרם) סירופ מייפל אמיתי 100%
1 ביצה גדולה
¾1 כוסות (250 גרם) קמח חיטה לבן מנופה
50 גרם אגוז מלך טחון
1 כפית סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית קינמון
קורט יפה ציפורן
1 כפית קקאו דל שומן 10-12%
קורט מלח
לציפוי:
100 גרם אבקת סוכר
1. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה וסוכר חום כהה 2 דקות לקרם חלק.
2. מוסיפים סירופ מייפל אמיתי ומערבלים להטמעה.
3. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומעבדים לבצק אחיד ורך.
4. בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדורים קטנים של 3 ס"מ ומעבירים לקירור לשעה.
5. מחממים תנור ל-170 מעלות. יוצקים לקערה אבקת סוכר. מגלגלים את הכדורים היטב באבקת הסוכר ומסדרים במרווחים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה.
6. אופים 10 דקות עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות למראה, אך עדיין רכות.
7. מצננים היטב בתבנית, שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
טיפ!
ניתן לתבל את הדובשניות בתבלינים נוספים שאוהבים, דוגמת ג'ינג'ר, הל, או אגוז מוסקט לגיוון הטעמים.