לבצק:
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
245 גרם (¾1 כוסות) קמח לעוגות ועוגיות
10 גרם (1 כף) סוכר
קורט מלח
70 גרם (¼ כוס + כף) מי קרח
1 כפית תמצית בטעם וניל
לקרם אגוזי פקאן:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם (½ כוס) סוכר
2 יחידות ביצים מידה L
50 גרם (½ כוס) שקד מולבן טחון
50 גרם (½ חבילה) אגוזי פקאן (טחונים במעבד מזון)
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי
1 כפית תמצית בטעם וניל
2-3 תפוחי עץ ירוקים קלופים ופרוסים ל- 8 כל אחד.
להגשה:
½ כוס אבקת סוכר
לזיגוג:
2 כפות ריבת משמש
2 כפות מים
הכנת הבצק:
1. במעבד מזון מערבבים קמח, סוכר, מלח ותמצית וניל, מוסיפים את החמאה בכמה "פולסים" עד לקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים בהדרגה את מי המלח, ומוציאים את כל התערובת על גבי שולחן עבודה מעט מקומח, מסיימים את לישתו על גבי השולחן.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
הכנת קרם אגוזי הפקאן:
4. מערבלים חמאה רכה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת תערובת חלקה.
5. מוסיפים ביצים בהדרגה ולבסוף אבקת אגוזי הפקאן, שקדים, פודינג וניל ותמצית וניל לתערובת אחידה.
הרכבה ואפייה:
6. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ בקוטר 26 ס"מ.
7. מניחים עיגול בקוטר 22 ס"מ של קרם אגוזי הפקאן, מסדרים את פלחי התפוחי עץ בצורת מניפה/ פרח.
8. מקפלים את שולי הבצק על גבי התפוחי עץ, מברישים בביצה טרופה.
9. מקשטים בפיזור סוכר מסביב לבצק (היכן שהברשנו ביצה טרופה).
10. אופים בחום 170 מעלות כ- 30 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים.
11. בקערה חסינת חום מערבבים 2 כפות מים ו-2 כפות ריבת משמש. מחממים כ-1 דקה במיקרו ומערבבים היטב.
12. מברישים בגלייז את תפוחי העץ במרכז, מפדרים בשוליים אבקת סוכר ומגישים לצד גלידה קרה.