375 גרם חמאה חתוכה לקוביות
550 גרם שוקולד מריר 72%
אספרסו כפול (14 גרם קפה ב-60 מ"ל מים)
¼ כפית מלח
6 ביצים
½ 2 כוסות (500 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
½ 2 כוסות (360 גרם) קמח לבן רב תכליתי
½ 1 שקית (15 גרם) אבקת אפייה
1 שקית (100 גרם) אגוז מלך קלוף קצוץ גס
לקישוט:
אבקת סוכר פטנט
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2. ממיסים שוקולד וחמאה בבן מארי, מערבבים, מוסיפים את האספרסו ומערבבים שוב.
3. מקציפים את הביצים בשלמותם יחד עם הסוכר במהירות גבוהה עד שתפחו והכפילו את נפחם. מוסיפים את תמצית הווניל והמלח.
4. מנפים את הקמח ומערבבים יחד עם אבקת אפייה.
5. מורידים את מהירות של המיקסר ושופכים את תערובת השוקולד באיטיות.מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לערבב.
6. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.קוצצים מעט את אגוזי המלך ומפזרים על נייר האפייה. מעל האגוזים שופכים את הבלילה.
7. אופים כ- 20 דקות.רצוי לא להמשיך את האפייה אם רוצים את שהבראוניז יצאו לחים.
8. מקררים היטב במקרר למספר שעות על מנת להקל על שלב החיתוך.
9. הופכים את העוגה על משטח חלק ומקלפים את נייר האפייה. חותכים לריבועים בגודל הרצוי.