למלית אגוזים:
2 חבילות (200 גרם) אגוז מלך קלופים, קצוצים
2 חבילות (200 גרם) שקד טבעי גרוס
50 גרם שומשום
1 כפית גדושה קינמון
¼ כפית ציפורן או הל טחון
4 כפות (60 גרם) סוכר חום
לעלי פילו:
10 עלי פילו, מופשרים
100 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
לסירופ סילאן:
1 כוס (240 מ"ל) מים
¼1 כוס (250 גרם) סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
¼ כוס (50 מ"ל) סילאן
1. מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי המלית.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים תבנית 26-28 ס"מ במעט חמאה מומסת. רצוי להשתמש בתבנית לא מתפרקת.
3. מרפדים את התבנית ב-2 עלי פילו מקומטים ומברישים בחמאה מומסת. מניחים 2 עלי פילו נוספים ומברישים את העלה העליון בחמאה.
4. משטחים בתבנית מחצית מתערובת האגוזים ומהדקים קלות. מכסים ב-2 עלי פילו ומברישים בחמאה. משטחים את יתרת מלית האגוזים, מכסים ב-2 עלי פילו נוספים ומברישים בחמאה.
5. מסיימים בזוג עלי פילו נוסף, תוחבים את הקצוות סביב לדפנות המאפה ומברישים בחמאה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. חותכים את הבקלאווה בסכין חדה למעויינים או לקוביות בצורה נאה. אופים 45 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום
7. מרתיחים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות נוספות לסירופ סמיך. מצננים.
8. מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ הפושר מעל למאפה החם.
מניחים כמה שעות לספיגת טעמים לפני שמגישים.
טיפ!
אפשר לגוון את מילוי הבקלאווה ולהשתמש באילו סוגי אגוזים שאתם אוהבים.