שתף את המתכון:		
				
													
								
								שיתוף ב facebook
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב linkedin
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב email
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב pinterest
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב whatsapp
							
																	
				
			החומרים		
				לבצק:
280 גרם קמח לבן
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות אבקת סוכר משקית
מעט מלח
2-3 כפות שמנת להקצפה 38%
למלית:
1 ליטר חלב 3%
6 ביצים גודל L
כף תמצית בטעם  וניל
80 גרם סוכר לבן
			אופן ההכנה		
				- מערבבים בקערה קמח, אבקת סוכר ומלח.
 - מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים את התערובת בעזרת הידיים עד ליצירת פירורים דקים.
 - מוסיפים 2 כפות שמנת להקצפה ומעבדים עד לקבלת בצק. מעצבים לכדור. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמנת.
 - מניחים את הכדור בתוך התבנית ומרדדים אותו על כל התבנית . עולים עוד 2-3 ס"מ משולי התבנית.
 - מעבירים למקרר לזמן הכנת המלית.
 - מחממים תנור ל 180 מעלות.
 - בסיר מחממים חלב וסוכר עד שהסוכר נמס, ומסירים מהאש.
 - טורפים היטב בקערה ביצים עם ווניל.
 - מעבירים חלק מהביצים לחלב וטורפים היטב.
 - מעבירים את היתרה שוב לחלב ושוב טורפים עד שהתערובת אחידה.
 - מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים פנימה בעדינות את מלית החלב.
 - אופים כ 30-40 דקות עד שהמלית מתייצבת ומשחימה ומתגבש לו קרום חינני מלמעלה.
 - אוכלים חם או קר.
 
			נעים להכיר		
				
			מוצרים רלוונטיים		
				
			איך אפשר בלי מתכון טוב		
				
			מתכונים נוספים		
				

















