250 מ״ל שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן
25 מ״ל שמנת מתוקה (נוספים)
1 כף פודינג לבן בטעם וניל
1 כפית תמצית וניל
70 גרם שוקולד חלב (את ה30 גרם הנותרים קוצצים ומוסיפים כצ׳אנקים)
לגנאש:
40 מ״ל שמנת מתוקה
70 גרם שוקולד חלב
לקישוט:
פניני שוקולד
נטיפים בטעם שוקולד לבן לאפייה (משמש גם כצימקאו לכיתוב)
- ממיסים שוקולד לבן ו-25 גרם שמנת מתוקה עד להמסה מלאה.
- בקערה נפרדת ממיסים 70 גרם שוקולד חלב.
- בקערה גדולה שמים שמנת מתוקה , פודינג וניל, תמצית וניל ומקציפים עד למרקם יוגורט.
- מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן והחלב ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים שוקולד חלב גרוס ומקפלים לאיחוד.
- מוזגים את הבלילה לקריסטלים ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.
הכנת הגנאש:
1. ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד חלב בפולסים עד להמסה מלאה.
2. מוזגים מעל הקריסטלים הקפואים ומחזירים למקפיא לשעה.
הכנת הכיתוב:
3.שמים נטיפים בטעם שוקולד בתוך שקית זילוף ומכניסים את השקית לכוס עם מים רותחים ומחכים עד שהכל יימס.
4. מזלפים לתוך תבנית אותיות את הכיתוב שבחרתם , מעבירים למקפיא ל10 דק ומחלצים בעדינות.
מקשטים בפניני שוקולד , שמים את הכיתוב וזה מוכן.
*שומרים את המוס במקפיא ולפני האכילה מפשירים 20-25 דקות – מומלץ לאכול את המוס שהוא חצי קפוא!*