(ל-20 סופגניות)
לבצק:
½3 כוסות (500 גרם) קמח שמרים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
25 גרם פודינג בטעם וניל צרפתי
קליפה מגוררת מחצי תפוז
½ כפית מלח
2 ביצים
1 כפית תמצית בטעם וניל
2 כפות ברנדי או תמצית בטעם רום
¾ כוסות ועוד 2 כפות (200 מ"ל) חלב מעט חם
50 גרם חמאה, רכה
תרסיס שמן קנולה
לטיגון:
שמן קנולה
לציפוי:
סוכר
למלית:
1 קופסה קרם פטיסייר
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
הכנת הבצק:
1. בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה, מערבבים קמח שמרים, סוכר, פודינג וניל , קליפת תפוז מגוררת ומלח. מוסיפים ביצים, תמצית וניל, ברנדי או רום וחלב חמים בהדרגה ולשים לבצק אחיד.
2. מוסיפים חמאה רכה ולשים 8-10 דקות נוספות לבצק חלק וגמיש.
3. משמנים קערה גדולה בתרסיס שמן קנולה, מניחים בה את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
הכנת המלית:
1. מקציפים במערבל חשמלי את כל חומרי המלית לקבלת קרם יציב, מעבירים לקירור להתייצבות עד לשימוש.
2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים ל-20 חתיכות שוות ומעצבים לכדורים הדוקים.
3. משמנים 2 תבניות אפייה בתרסיס שמן קנולה, מסדרים את הסופגניות במרווחים, מרססים בתרסיס שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח
4. מחממים בסיר בינוני שמן עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו.
5. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים לקבלת צבע זהוב עמוק.
6. מעבירים לספיגה קצרצרה בנייר סופג, ובעוד הסופגניות חמימות מגלגלים כל סופגנייה בקערה עם סוכר לציפוי. מצננים.
7. מקפלים מעט את קרם הפטיסייר לריכוך, ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן. יוצרים בראשה של כל סופגניה נקב בעזרת סכין.
8. ממלאים את הסופגניה בקרם וניל, ומקשטים בכוכב של קרם מעל.