שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
500 גרם קמח לבן
1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
50 גרם סוכר
2 כפות פודינג בטעם וניל
1/4 1 כוס חלב
150 גרם חמאה רכה
1 ביצה "L"
למילוי:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר חום כהה
1 כף קינמון טחון
50 גרם אגוז לוז מסוכר –ברס
לציפוי:
200 גרם שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג בטעם וניל
אופן ההכנה
- מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ופודינג וניל.
מוסיפים חמאה, חלב, וביצה ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה עד שמתקבל בצק חלק ורך.
מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. - מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 X 50 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ.
- מערבבים בקערה קטנה סוכר חום וקינמון.
- מורחים את החמאה על הבצק. מפזרים מעל את תערובת הסוכר-קינמון. מפזרים מעל ברס.
- מגלגלים את הבצק לגליל הדוק. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי כ-5 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כך שהחלק החתוך כלפי מעלה, עם רווחים בין הפרוסות.
- מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.
לציפוי:
8. מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ופודינג וניל ומורחים מעל המאפים.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים