חגי תשרימיס פטל – שרית נובק

שבלולי שמרים קינמון וברס

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

500 גרם קמח לבן
1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
50 גרם סוכר
2 כפות פודינג בטעם וניל
1/4 1 כוס חלב
150 גרם חמאה רכה
1 ביצה  "L"

למילוי:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר חום כהה
1 כף קינמון טחון
50 גרם אגוז לוז מסוכר –ברס

לציפוי:
200 גרם שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג בטעם וניל

אופן ההכנה
  1. מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ופודינג וניל.
    מוסיפים חמאה, חלב, וביצה ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה עד שמתקבל בצק חלק ורך.
    מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  3. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 X 50 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ.
  4. מערבבים בקערה קטנה סוכר חום וקינמון.
  5. מורחים את החמאה על הבצק. מפזרים מעל את תערובת הסוכר-קינמון.  מפזרים מעל ברס.
  6. מגלגלים את הבצק לגליל הדוק. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי כ-5 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כך שהחלק החתוך כלפי מעלה, עם רווחים בין הפרוסות.
  7. מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.

לציפוי:
       8. מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ופודינג וניל ומורחים מעל המאפים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים