שבועות

קרם בוואריה וניל

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

2 כוסות (480 מ"ל) חלב
½ מקל וניל
4 חלמונים
כוס (150 גרם) סוכר
14 גרם ג'לטין טהור
¼ כוס (60 מ"ל) מים קרים
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
10 בישקוטים לתחתית (לא חובה)

לקישוט:

סירופ בטעם שוקולד

אופן ההכנה

1. מערבבים ג'לטין במים קרים ומניחים בצד.
2. מרתיחים חלב ומקל וניל בסיר.
3. טורפים חלמונים וסוכר בקערה. (עדיף בעזרת מיקסר ידני).
4. כשהחלב רותח שופכים כחצי כוס ממנו לחלמונים וממשיכים לטרוף כל הזמן.
5. מחזירים את תערובת החלמונים לסיר החלב ומביאים שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב תמידי.
6. התערובת צריכה להסמיך. זה לוקח 2-3 דקות.
7. מוסיפים את הג'לטין שנקרש בינתיים אל הסיר ומערבבים היטב, החום ימיס אותו.
8. מסננים את תכולת הסיר לקערה. יש לתת לתערובת להתקרר לגמרי.
9. את תוכן מקל הווניל אפשר לגרד פנימה אל התערובת ולערבב.
10. מקציפים שמנת מתוקה.
11. כשהתערובת קרה מקפלים קצת מהקצפת אל תערובת החלב והחלמונים ומערבבים היטב עם מטריפה.
12. שופכים את תערובת החלב והחלמונים חזרה לכלי עם הקצפת ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה וקרמית. מעבירים את הקרם לכלי יפה ומצננים במקרר לפחות 6 שעות. עדיף לילה שלם.
13. אם רוצים להוסיף בישקוטים בתור תחתית, טובלים כל בישקוט 2 שניות בחלב ומסדרים בכלי ההגשה. את קרם הבוואריה שופכים מעל.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים