שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס סוכר לבן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
ביצה בטמפרטורת החדר
2 כוסות קמח לבן מנופה
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר מומס
למילוי:
אייס קפה מוכן לפי ההוראות
אופן ההכנה
- מקציפים ביחד חמאה, סוכר חום, סוכר לבן ומלח למשך 2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה ובהירה.
- מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים היטב לאיחוד.
- מוסיפים קמח ושוקולד צ'יפס ומערבבים בקצרה בעדינות רק עד לאיחוד ולאחר מכן מניחים ל-5 דקות.
- מברישים כוס גדולה בחמאה רכה (אפשר כוס חד פעמית עמידה בחום, כדאי להשתמש בשתי כוסות אחת בתוך השנייה, ליציבות), מורחים מהבצק על דפנות הכוס ומכניסים פנימה כוס נוספת, קטנה יותר.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- שולפים את הכוסות ומניחים את העוגייה בצלחת הגשה.
- ממיסים את השוקולד ומברישים את העוגיות מבפנים.
- מכינים אייס קפה בבלנדר לפי ההוראות על האריזה ושופכים לתוך הכוס שהכנו.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים