שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
מתאים לכמות של 14 יחידות
95 גרם קמח לבן
2 כפות אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפיה
220 גרם שוקולד מריר 60%
4\1 כפית מלח
60 גרם חמאה
2 ביצים L
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
2\1 כוס שוקולד צ'יפס מריר 66%
לגלידה:
2 מכלים של שמנת מתוקה 38%
1 פחית חלב מרוכז
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל – 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- מערבבים בקערה קמח, מלח, אבקת אפיה וקקאו.
- ממיסים בקערה נפרדת חמאה ושוקולד מריר במיקרוגל בפולסים קצרים.
- מקציפים בקערת מיקסר ביצים, סוכר לבן וחום במהירות גבוהה למשך 4 – 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס ותמצית הווניל, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים שוב לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
- מכניסים את הבלילה ל 20 דקות למקרר, או מצננים מעט בטמפרטורת החדר. כך יהיה קל יותר לעבוד איתה.
- מניחים תלוליות מהתערובת על נייר האפיה, בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה. משאירים רווחים ביניהן, שכן העוגיות משתטחות בתנור.
- אופים 13 – 12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות למראה אך עדיין רכות.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
לגלידה:
- מקציפים בקערת מיקסר את השמנת המתוקה למרקם יוגורט. עוצרים ומוסיפים את פחית החלב המרוכז בשלמותה, ומחזירים את המיקסר לפעולה על מהירות בינונית לעוד 3 – 2 דקות.
- מעבירים את הבלילה לכלי קיבול להקפאה במשך הלילה במקפיא.
להגשה:
- מורחים גלידה בין שתי עוגיות.
- אוכלים ישר או מקפיאים.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים