(תבנית עגולה קוטר 26 ס"מ)
לקלתית:
5 ביצים "L" בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קורט מלח
1 כוס+ 2 כפות (170 גרם) קמח לבן רב תכליתי
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס שמן קנולה
למרנג:
1 כוס (200 גרם) סוכר
5 חלבונים "M"
1/2 1 כוסות (190 גרם) אבקת סוכר
לקרם שוקולד לבן:
3 מיכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן
2 כפות (30 גרם) פודינג בטעם וניל צרפתי או פודינג וניל לבן במיוחד
הכנת הקלתית:
1.מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח במשך כ-10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאד.
3. מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת ומערבבים.
4. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית. מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות.
5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים.
6. אופים כ-40 דקות, עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
7. פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל-4 שכבות בגובה 1 ס"מ כל אחת.
8. עוטפים 3 שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא לעוגה אחרת.
הכנת המרנג:
9. מחממים תנור ל- 110 מעלות.
10. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.
11. מנפים לתוך הקערה אבקת סוכר ומקפלים בעזרת מרית באופן ידני.
12. מעבירים את תערובת המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בגודל 1 ס"מ.
13. על גבי נייר אפייה מציירים עיגול בקוטר 26 ס"מ. מזלפים את המרנג לתוך העיגול שציירנו. לצד העיגול מזלפים מקלות מרנג ארוכים.
טיפ!
אורכם אינו משנה מכיוון שאחרי האפייה שוברים אותם בגודל הרצוי).
הכנת קרם שוקולד לבן:
מרתיחים מיכל וחצי של שמנת מתוקה ויוצקים על גבי השוקולד הלבן. ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. בעזרת מוט בלנדר מערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית וחלקה. שומרים למשך 4-5 שעות או לילה במקרר.
מקציפים את התערובת הקרה, השמנת המתוקה שנותרה (מיכל וחצי) והפודינג וניל עד לקבלת קרם שוקולד לבן יציב.
הרכבת העוגה:
מניחים שכבה אחת של קלתית ומעל מורחים שכבה אחת של קרם שוקולד לבן עד ל- 1/2 מגובה התבנית.
מניחים שכבת מרנג עגולה וממשיכים למלא את התבנית בקרם שוקולד לבן.
מחלצים את העוגה מן התבנית ומקשטים עם מקלות המרנג . ניתן לשבור את המקלות בהתאם לגודל הרצוי.