שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
לבצק:
560 גרם קמח לבן
40 גרם קמח תרד לפסטה
2\1 1 כפיות מלח
2 כפיות שמן קנולה או כל שמן אחר
480 מ״ל מי ברז חמימים
2\1 1 כפיות חומץ רגיל
2\1 ליטר שמן קנולה לכיסוי הכדורים
למילוי:
200 גרם גבינה בולגרית מסורתית מפוררת
150 גרם תערובת קוואטרו פורמג׳י
2 ביצים
מלח
1 כף שמן זית
1 חבילה של עלי תרד או מנגולד
לציפוי:
ביצה, שומשום
להגשה:
חמוצים
אופן ההכנה
- מכינים בתבנית עם שוליים שאפשר להניח בה 10 כדורים בגודל כדור טניס.
- מתחילים עם הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, מלח, שמן וחומץ. מוסיפים כוס וחצי מים ובעזרת וו הלישה לשים עד לקבלת כדור בצק. אם יש צורך השתמשו בעוד 1/4-1/2 כוס מים שנותרה בצד.
- לשים את הבצק סה"כ למשך 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
- מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים, מכדררים או מעצבים בעזרת הידיים כל חתיכת בצק לכדור.
- שופכים קצת שמן לתוך התבנית, ומניחים בתוכה את כל הכדורים אחד ליד השני.
- מוזגים פנימה שמן עד לכיסוי מוחלט של הכדורים, מכניסים ללילה למקרר.
- מחממים תנור ל 200 מעלות.
- שוטפים את עלי התרד/ מנגולד ומייבש , קוצצים היטב.
- טורפים בקערה את הביצים עם גבינה בולגרית וקווטרו פורמג׳י , מוסיפים מלח ושמן זית וטורפים שוב.
- מוסיפים את התרד ומערבבים.
- מניחים על משטח עבודה או על השיש נייר אפייה, ומשמנים אותו מעט.
- מניחים כדור בצק על נייר האפייה ובעזרת הידיים מתחילים לפתוח אותו למלבן דק. הבצק מאוד נח לעבודה .
- מניחים 2 כפות מתערובת הגבינה בחלק התחתון של הבצק לרוחב, ומגלגלים לנחש ארוך. לאחר מכן מגלגלים לשבלול. חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים.
- מברישים עם מברשת סיליקון כל שבלול בצק בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל.
- אופים עד להשחמה כ 35-40 דקות.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים