כ-60 פחזניות
לבצק רבוך:
280 מ"ל חלב
1 כפית (5 גרם) מלח
1 כפית (5 גרם) סוכר
125 גרם חמאה
½ 1 כוסות (190 גרם) קמח לחם
4 ביצים (265 גרם) – כדי לדייק טורפים את הביצים ולאחר מכאן שוקלים (משקל ביצה 64- 60)
1 ביצה טרופה, להברשה
למילוי:
2 חבילות שמנת מתוקה
1 חבילה קרם פטיסייר או פודינג בטעם וניל לבן במיוחד
לציפוי:
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48%
4 כפות חלב
50 גרם חמאה
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
הכנת הבצק:
2. מביאים לרתיחה בסיר: חלב, מלח, סוכר וחמאה.
3. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב בכף עץ 3-4 דקות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר ומתגבשת לבצק.
4. מעבירים את תכולת הסיר לקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבלים במהירות איטית לקירור, מוסיפים ביצים מעט בכל פעם ותוך כדי ערבול, עד להטמעתן בתערובת (מומלץ לבדוק את הבצק לפני סיום הוספת הביצים ולוודא שהיא אכן במרקם הנכון- תופסים חתיכת בצק בין האגודל והאצבע המורה ומפרידים בין האצבעות. אם הבצק מיד נקרע – צריך להוסיף עוד מהביצים). אם נמתח חוט דק בן האצבעות – הבצק מוכן.
5. מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 1 ס"מ ומזלפים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה פחזניות עגולות בקוטר 3-4 ס"מ, במרחקים שווים אחד מהשני.
6. מברישים בזהירות את פני הפחזניות בביצה ואופים כ- 30 דקות עד הזהבה (לא פותחים את התנור בשום אופן ב-25 וחמש הדקות הראשונות) מוציאים ומצננים.
הכנת המילוי:
7. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את חומרי המילוי במהירות בינונית עד לקבלת קרם יציב. מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 1/2 ס"מ.
8. בעזרת קצה של סכין יוצרים חור בתחתית הפחזניות וממלאים בקרם.
הכנת הציפוי:
9. בסיר קטן ממיסים יחד את שוקולד החלב והחמאה. מצפים את הפחזניות ושומרים בקירור.