שבועותמיס פטל – שרית נובק

פחזניות בציפוי קראמבל שוקולד

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

מומלץ להשתמש במשקל למידות מדויקות
לבצק רבוך:
140 גרם מים (2/3 כוס פחות כף)
140 גרם חלב (2/3 כוס פחות כף)
כף מלח
כף סוכר
140 גרם חמאה (3/4 כוס)
140 גרם קמח לבן (1 כוס)
200 גרם ביצים (כ-4 ביצים)

לציפוי פריך:
70 גרם חמאה (1/3 כוס)
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
100 גרם קמח (3/4 כוס פחות כפית)
כף קקאו

לקרם:
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב ממותק
40 גרם פודינג וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר מעולה 66%

אופן ההכנה

1.מכינים בצק קראמבל: מערבבים ביחד את כל חומרי הבצק, מרדדים דק דק בין שני ניירות אפיה ומקפיאים.
2.מכינים בצק רבוך: מכניסים לסיר מים, חלב, מלח, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד שכל החמאה נמסה.
3.מוסיפים את הקמח, בבת אחת, ומערבבים היטב עד שמקבלים בצק שנפרד מדפנות הסיר.
4.מכניסים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים כ-10 דקות עד שהבצק מתקרר לטמפרטורת החדר.
5.מוסיפים ביצים בהדרגה ומעבדים לתערובת חלקה ואחידה.
6.מזלפים תלוליות בתבנית על גבי נייר אפיה או משטח סיליקון, קורצים עיגול מבצק הקראמבל הקפוא ומניחים מעל התלולית.
7.מכניסים לתנור ואופים 40 דקות (לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפיה)
8.מוציאים מהתנור ומצננים.
9.מכינים קרם למילוי: מקציפים שמנת מתוקה ופודינג לקרם רך.
10.מוסיפים חלב ממותק ומערבבים.
11.מוסיפים שוקולד צ'יפס.
12.מכניסים למקפיא להתייצבות.
13.מרכיבים את המנה: חותכים את הפחזניות לחצי, לוקחים כדור מהקרם-גלידה ומניחים על בסיס הפחזנית. מכסים בחלק העליון. שומרים במקרר או במקפיא.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים