לחם ומאפיםשבועותמיקי שמו

פוקאצ'ה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

ל-4 יחידות
½ ק"ג קמח לחם
1 שקית (11 גרם) שמרים יבשים
1 כף (20 גרם) סוכר
¼1 כוסות (300 מ"ל) מים
½ כף (10 גרם) מלח
¼ כוס (50 מ"ל) שמן זית

לציפוי:
זית מעורבב עם שום כתוש ומלח גס
רוזמרין
שומשום

אופן ההכנה

1. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים כדקה. מוסיפים מים, שמן זית ואת המלח בסוף. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערה מערבבים שמן זית, מלח גס ושום כתוש.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומוציאים לו את האוויר.
4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. כל חלק פותחים בעזרת הידיים לצורת אליפסה.
5. מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
6. יוצרים שקעים בעזרת האצבעות ומורחים מעל את הציפוי.
7. אופים 10-12 דקות

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים