חגי תשרימיס פטל – שרית נובק

פאי תפוחים עם קראמבל

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

200 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר maimon's
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה

למלית:
קופסת מחית תפוחים maimon's
כוס פירות יער קפואים (לא להפשיר)

לקראמבל:
3/4 כוס קמח
3/4 כוס סוכר חום
70 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
1/2 כפית קינמון (לא חייבים)

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות.
  2. מכינים בצק לקלתית : מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, קמח, מלח, חמאה ואבקת פודינג לתערובת פירורית.
  3. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  4. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח, מרפדים תבנית פאי ומכניסים להקפאה ל – 15 דקות.
  6. מוציאים את התחתית מההקפאה, מניחים מעל נייר אלומיניום, מפזרים למעלה שעועית יבשה כשמקולת ואופים 15 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומסירים את המשקולת והנייר.
  8. מכינים קראמבל : מערבבים בקערה קמח, סוכר, קינמון וחמאה עם מזלג עד שמקבלים פירורים עבים.
  9. מכינים את המלית: מערבבים מלית תפוחים עם פירות יער קפואים.
  10. שופכים את המלית לקלתית האפויה ומיישרים.
  11. מפזרים את פירורי הקראמבל מלמעלה.
  12. מכניסים לתנור ואופים 40 – 35 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  13. מגישים עם גלידת וניל.

 

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים