עוגותיום הולדתשוקולדעדי מרום

עוגת שכבות עם שוקולד וקרם

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבסיס:
4 ביצים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
50 גרם שוקולד מריר 50%
1/2 כוס (100 גרם) שמן
חצי כוס שמן = 100 גרם
3/4 כוס (100 גרם ) קמח
1 אבקת אפיה

לקרם
250 מל שמנת להקצפה 38%
250 גרם גבינת מסקרפונה
1/3 כוס אבקת סוכר
3 כפות פודינג וניל

לציפוי
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
150 מ״ל שמנת להקצפה
100 גרם שקדים מולבן גרוס

אופן ההכנה

לבסיס:
1.ממיסים בקערה בפולסים במיקרו שמן ושוקולד ומניחים בצד.
2.מניחים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה ביצים וסוכר ומפעילים 7 דקות עד קבלת קצף תפוח ובהיר, מוסיפים את השמן והשוקולד שהמסנו ומערבבים.
3.מוסיפים קקאו וקמח תופח ומערבבים עד איחוד.
4.משמנים תבנית תנור ומניחים מעל נייר אפייה כדי שיידבק, משמנים מעט את הנייר אפייה ויוצרים את הבלילה לתבנית ומיישרים.
5.מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו ל12 דקות, מוציאים ומצננים בחוץ.
לקרם:
6.מניחים בקערת המיקסר/ מיקסר יד שמנת, מסקרפונה ואבקת סוכר, מפעילים עד קבלת קרם, מוסיפים את הפודינג ומפעילים שוב עד קבלת קרם ייציב.
להרכבה:
7.מחלצים את הבסיס שאפינו מהנייר אפייה וחוצים ל-2 חלקים. בוחרים תבנית מתאימה שהבסיס שלה יהיה בגודל של בסיס העוגה, מניחים בתחתית התבנית שכבה של עוגה, מעל מניחים את הקרם. מכסים בשכבה נוספת של עוגה ואת שאריות הקרם מניחים מעל הכל ומיישרים בעזרת פלטה לשכבה דקה מאוד.
לגנאש:
8.ממיסים יחד בפולסים שוקולד חלב, מריר ושמנת להקצפה עד גנאש חלק. מוסיפים שקדים גרוסים ומערבבים.
9.מצפים את העוגה בגנאש ומיישרים.
10. נכניס את העוגה לקירור של שעה וחצי.

 

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים