שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
לקרפים:
2 כוסות (480 מ"ל) חלב
4 ביצים "L"
50 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
3 כפות (30 גרם) סוכר
¼ כפית מלח
½ 1 כוס (210 גרם) קמח לבן מנופה
1 כף (10 גרם) קורנפלור
לטיגון:
תרסיס שמן קנולה
למילוי ולציפוי:
2 חבילות קרם פטיסייר
½ 1 מיכל (375 מ"ל) שמנת מתוקה
¾ 1 כוס (420 מ"ל) חלב
⅓ כוס (40 גרם) אבקת סוכר , מנופה
1 כפית תמצית וניל טהור
סירופ בטעם קרמל מלוח
אופן ההכנה
לקרפים:
- מעבדים יחד בבלנדר או טורפים בקערה חלב, ביצים, חמאה מומסת, סוכר ומלח.
- מנפים פנימה קמח וקורנפלור וטורפים לתערובת חלקה, מכסים ומעבירים לקירור לשעה עד לילה.
- מחממים מחבת טפלון בקוטר 16-20 ס"מ ומשמנים במעט תרסיס שמן קנולה.
- יוצקים בכל פעם כרבע כוס בלילה למחבת, מנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את המחבת כולה ומטגנים כדקה מכל צד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם כל כמות הבלילה, מצננים.
למילוי וציפוי:
- מקציפים בקערת מערבל חשמלי קרם פטיסייר עם שמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכר ותמצית וניל לקרם יציב.
- מניחים קרפ על צלחת הגשה, מורחים מעל 2 כפות שטוחות של קרם ומכסים בקרפ נוסף. חוזרים על הפעולה עם שאר הקרפים.
- יוצקים על העוגה סירופ קרמל מלוח בנדיבות בעת ההגשה.
טיפ!
לגירסת פרווה ניתן להמיר את היוגורט במתכון במיץ תפוזים, ואת החמאה בכמות שווה של שמן קוקוס
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים