עוגותשבועותשירן מתתיהו

עוגת מוס פיסטוק, שוקולד לבן וקישוטי מקרונים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

רינג בקוטר 18/20 גובה 10

לתערובת התחתית:
⅓  כוס פיסטוקים קלופים
12 יחידות ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת

למוס פיסטוק:
4 גרם ג׳לטין (כפית) מושרה ב20 מל׳ מים (רבע כוס)
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
3 כפות מחית פיסטוק
350 מ"ל שמנת להקצפה
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי

למוס שוקולד לבן:
4 גרם ג׳לטין (כפית) מושרה ב20 מל׳ מים (רבע כוס)
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
350 מ"ל שמנת להקצפה
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי

לגנאש שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן
50 מ"ל שמנת מתוקה

לקישוט:
 מקרון בטעם פיסטוק
מקרון בטעם תות
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות  פודינג בטעם וניל צרפתי

 

אופן ההכנה

לתחתית:
1. במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עם הפיסטוקים לאבקה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
2. מרפדים רינג בשקף (אפשר גם תבנית קפיצית) וסוגרים את הקצה של השקף עם סלוטייפ.
3. מהדקים את תערובת התחתית לתבנית/רינג. מכניסים למקפיא ובינתיים מכינים את מוס הפיסטוק.

הכנת מוס פיסטוק:
4. משרים ג׳לטין במים כ- 15 דקות.
5. ממיסים במיקרו שוקולד, מחית פיסטוק ו-100 מ"ל שמנת כדקה ומערבבים לאיחוד.
6. ממיסים את הג׳לטין 10 שניות במיקרו ומוסיפים לגנאש.
7. מקציפים 350 מ"ל שמנת עם כף פודינג וניל למרקם יוגורט (שהקצפת לא יציבה ומעט נוזלית).
8. מערבבים בתנועות קיפול את הקצפת לגנאש פיסטוק. שופכים על תחתית הביסקוויטים ומכניסים שוב למקפיא לחצי שעה.

הכנת מוס שוקולד לבן:
9. מכינים את מוס השוקולד לבן באותו האופן בדיוק רק ללא המחית פיסטוק.
10. מוציאים את המוס מהמקפיא, מסדרים מעל מוס הפיסטוק מקרונים בטעם תות, לוודא שהם צמודים לדופן התבנית ומעל שופכים את מוס השוקולד הלבן. מכניסים למקפיא לפחות ל-6 שעות, עד להקפאה מלאה.

הכנת הגאנש:
11. ממיסים במיקרו שוקולד+ שמנת מתוקה בפולסים של 30 שניות ומערבבים עד להמסה מלאה.
12. מחלצים את העוגה, מסירים את השקף ושופכים מעל את הגנאש.
13. מקציפים יחד פודינג וניל ושמנת מתוקה לקצפת יציבה. מזלפים עם צנטר.
14. מקשטים מעל במקרונים בטעם פיסטוק ותות ובשברי פיסטוקים.
שומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד שבועיים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים