עוגות

עוגת דבש ושוקולד עם מרכיב סודי

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לעוגה:
8 כפות (120 גרם) סוכר חום
4 כפות (80 גרם) סוכר לבן
½ כוס (180 גרם) דבש
2 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) מי ברז
4 כפות מלית אוכמניות
2 כפיות (12 גרם) סודה לשתייה
½ כוס (100 גרם) כוס שמן
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח תופח
1 כפית קינמון טחון
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר 66%

לציפוי:
מכל (150 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר או חלב

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות. גוזרים נייר אפיה בקוטר תחתית התבנית, משמנים את תחתית התבנית ומניחים את נייר האפייה.
2. בקערה מערבבים יחד את כל החומרים, למעט השוקולד צ'יפס, בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית שהכנו מראש.מפזרים את השוקולד צ'יפס מעל (הם ישקעו).
3. אופים במשך כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
4. מצננים לגמרי, מעבירים סכין מסביב לדפנות והופכים את העוגה על צלחת הגשה. (בגלל נייר האפייה ששמנו בתחתית התבנית, השחרור יהיה קל).

הכנת הציפוי:
5. שמים את השוקולד בקערה ומחממים במיקרו בהפסקות של 30 שניות עד שהשוקולד נמס. מערבבים אחרי כל פעם.
6. שהשוקולד נמס שופכים פנימה את השמנת ומערבבים עד קבלת קרם חלק.מורחים את הקרם על העוגה ומצננים במקרר.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים