שבועותמיס פטל – שרית נובק

עוגת גבינה ולימון

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

תבנית בקוטר 20 ס"מ

לקלתית:
200 גרם ביסקוויטים טחונים
100 גרם חמאה מומסת
4 כפות אבקת סוכר

למילוי:
500 גרם גבינת שמנת
3/4 כוס סוכר
1 חבילה (80 גרם) פודינג בטעם וניל
3 כפות קמח
200 גרם שמנת חמוצה
1 כפית גרידת לימון
4 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

לשכבת קרם לימון:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/3 כוס מיץ לימון
2 כפות שמנת מתוקה
60 גרם חמאה

למרנג:
2 (70 גרם) חלבונים
150 גרם סוכר

אופן ההכנה

 

לקלתית:
1.מכניסים למעבד מזון ביסקוויטים ואבקת סוכר וטוחנים לפירורים דקים.
2.מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב.
3.מהדקים לתחתית ולדפנות של תבנית אפיה מתפרקת.
4.מכניסים למקרר להתייצבות לכחצי שעה.
5.מחממים תנור ל-150 מעלות

למילוי:
6.מערבבים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, תמצית וניל וסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים גרידת לימון ופודינג ומערבבים.
7.מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מוסיפים קמח ומערבבים לאיחוד.

8.שופכים לקלתית, מכניסים לתנור ואופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד שהיא מתקררת ולאחר מכן שומרים במקרר.

לשכבת קרם הלימון:
9.מניחים בקערה חסינת חום ביצים, סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון ושמנת. מערבבים עד לאיחוד ומניחים על באן-מארי.

10.מחממים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 75-80 מעלות ומסמיכה.
מורידים מהאש ומוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד שהחמאה נטמעת לחלוטין.

11.מצננים מעט ושופכים את קרם הלימון על העוגה.

למרנג:
12.מניחים חלבונים וסוכר בקערה חסינת חום על באן-מארי ומחממים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהתערובת חמימה למגע ורוב הסוכר נמס (עד שמגיעה לטמפרטורה של כ-60 מעלות),
מעבירים למיקסר ומקציפים כ-10 דקות, עד שהתערובת מתקררת.

13.מכניסים לשקית זילוף ומזלפים תלוליות מעל קרם הלימון. משחימים את המרנג בעדינות עם ברנר ושומרים בקירור.

 

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים