קרן אגם

עוגת בננות, שוקולד צ'יפס ופירורים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

3/4 גרם קמח כוסמין לבן
3/4 גרם קמח רימצ'ינטה
1 כוס (200 גרם) סוכר חום דמררה / בהיר
150 גרם חמאה מעט רכה חתוכה לקוביות
3/4 כוס ( 80 גרם) שוקולד צ'יפס מריר 66%
2 ביצים גודל L
150  גרם יוגורט יווני 10%
1 כפית תמצית בטעם וניל של
1 כפית אבקת אפייה של
מעט מלח
2  בננות רכות בגודל בינוני מעוכות למחית
ספריי שמן קנולה

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל – 170 מעלות.
  2. משמנים היטב עם ספריי שמן תבנית אפייה.
  3. מערבבים בקערה סוכר חום, קמח וקוביות חמאה ליצירת פירורים. מפוררים ומשפשפים את התערובת בין שתי הידיים עד שנוצרים פירורים גסים.
  4. מוציאים כ 1/2 כוס מהתערובת ומניחים בצד.
  5. מוסיפים לקערה ביצים, יוגורט יווני, בננות מעוכות ותמצית וניל. מערבבים שוב.
  6. מוסיפים אבקת אפייה ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מוסיפים לבסוף את שבבי השוקולד צ'יפס ומערבבים ממש מעט.
  8. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומפזרים באופן אחיד את הפירורים ששמנו בצד.
  9. מכניסים לתנור ואופים כ – 40 דקות.
  10. נועצים קיסם בעוגה. אם יצא יבש עם מעט פירורים לחים עליו, העוגה מוכנה.
  11. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים